MENÜ
İstanbul 13/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇALIŞMA UZADI 5 UÇAK BAŞKA MEYDANA İNDİ
Havacılık Haberleri
12 Eylül 2017 Salı 17:28

ÇALIŞMA UZADI 5 UÇAK BAŞKA MEYDANA İNDİ

Atatürk Havalimanı’ndaki 3 pistten birinde seyrüsefer sistemlerin kontrolü için yapılan kalibrasyon (flight check) uçuşu uygulaması nedeniyle seferlerde yoğunluk yaşandı

Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pistinde yaklaşma sistemlerinin kontrolü için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait uçakla yapılan test çalışmaları nedeniyle uçak seferlerinde kısa süreli gecikme yaşandı. Çalışmaların 1 saat uzaması üzerine inmek için sıra bekleyen bazı uçaklar yakıt kritiğine girince başka havalimanlarına yönlendirildi. Bu şekilde 5 uçağın Atatürk Havalimanı yerine başka meydanlara gittikleri öğrenildi. Kalkış sırası bekleyen uçaklar da uzun kuyruk oluşturdu. Kalkış sırasına giren uçak sayısı bir ara 20'yi geçti. Test çalışmaları ve kontrollerin sona ermesinin ardından seferler normale döndü.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 GA
 13 Eylül 2017 Çarşamba 20:08
Test uçuşlarını gece yarısı ölü saatlerde yapsalar böyle tuhaf ve gereksiz gecikmeler yolculara yaşatılmaz. Ama Türkiye'de bürokrasinin kamunun konforu gibi bir kaygısı olmadığı için yaşanılan rezilliğin haddi hesabı yoktur. Hub meydanlarda bu işler böyle yapılıyor, ilgilerin dikkatine!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule