MENÜ
İstanbul 10/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'NİN YENİ MEZUN PİLOTLARI
Havacılık Haberleri
6 Mayıs 2019 Pazartesi 10:54

THY'NİN YENİ MEZUN PİLOTLARI

THY ile Ayjet Uçuş Okulu işbirliği kapsamında uçuş eğitimlerini tamamlayan THY'nin yeni mezun pilotları, lisanslarını almaya hak kazandı

AYJET Uçuş Okulu ile THY A.O. arasında 15 Ocak 2015 tarihinde başlatılan uçuş eğitiminde işbirliği kapsamında, 8 Ocak 2018 tarihinde uçuş eğitimine başlayan 18 pilot adayı uçuş eğitimlerini başarıyla tamamlayarak havayolu pilot lisansı almaya hak kazandı.

AYJET Uçuş Okulu’ndan 75. dönem olarak mezun olan pilotların mezuniyet töreni, Hezarfen Havaalanı’nda mezun pilotların aileleri ve AYJET personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

THY’den Eğitim Başkanı Kaptan Pilot Suat DEMİRKIRAN, Uçuş İşletme Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Arif Tansel AKINCI, B737 Tip Müdürü Kaptan Pilot İnanç İNCE ve A320 Tip Müdürü Kaptan Pilot Serkan Cevdet TANSU da törene katıldı.

Törende AYJET ve THY adına yapılan konuşmalarda; THY-AYJET Uçuş Eğitim İşbirliğinin önemi,  yetişen pilotların kalitesi ve tip eğitimine hazır oluşları vurgulandı.

THY pilot adayı seçim süreçlerini başarıyla tamamladıktan sonra AYJET’ te uçuş eğitimlerine başlayan öğrenciler, eğitimleri boyunca üstün performans gösterdiler. 

ATPL sınavlarında 92.90 grup ortalaması ile mezun olan 75. Dönem öğrencilerinden dönem birincisi Şevket SARMAZ da dönem arkadaşları adına konuşma yaptı.

AYJET ile THY arasındaki eğitim işbirliği,  bir yandan mezunlar verirken diğer yandan uçuş eğitimine yeni başlayan gruplarla devam ediyor. THY adına yeni pilot adayları 17 Haziran 2019 tarihinde uçuş eğitimine başlatılacak.

Bugüne kadar AYJET Uçuş Okulu’nun mezun pilotlarından, 482’si THY ve diğerleri farklı havayollarında olmak üzere toplam 956 pilot kokpitteki yerlerini aldı ve havayollarında uçmayı sürdürüyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Cantaş
 6 Mayıs 2019 Pazartesi 13:22
Ülkemizin gururu Türk Havayollarını Ayjet uçuş okulunu ve Pilot adayı çocuklarımızı canı gönülden kutlarım. Çalışarak,Birlik ve beraberlik ile her işin üstesinden gelecek gençlerimize başarılar dilerim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule