MENÜ
İstanbul 15/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY İLE İYİ BİR TAKIM OLDUK
Havacılık Haberleri
4 Mayıs 2019 Cumartesi 17:00

THY İLE İYİ BİR TAKIM OLDUK

İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havayolu ve havalimanı işbirliğinin önemine değinerek THY ile iyi bir takım olduklarını söyledi

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda düzenlenen "İstanbul Havalimanı Ekonomisi: Gelecek ve Fırsatlar Paneli"ne katılan İGA İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havayolu ve havalimanı işbirliğinin önemine değinerek THY ile iyi bir takım olduklarını söyledi.

İGA ve THY’nin hem kendi ekonomisini büyütmeye hem de bu ülkeye değer katmak için beraber çalışma konusunda her türlü konuyu her an konuşabildiğini vurgulayan Samsunlu, “THY bizim için önemli bir şans. Bu işbirliğini ülkem için önemli bir şans olarak görüyorum. Benim şirketimin değer kazanması için THY’nin büyümesi lazım. Bizim de iyi hizmet vererek Türkiye’ye yeni havayollarının girişini, lojistik gelişmeyi, turizme katkı sağlayacak operasyonları yapmamız lazım” dedi.

TÜRKİYE ÖZGÜVEN KAZANDI

Havalimanlarının dünya genelinde ekonomiye katkı veren en hızlı yatırımlar olduğuna dikkat çeken Samsunlu “ İstanbul havalimanı Türkiye’nin en büyük yatırımı. Türkiye’yi orta ve uzun vadede liderlik noktasına taşımak için yapılmış bir yatırım. Amaç, dünyada yılda yüzde 4-5 oranında büyüyen havacılık sektörüne hizmet verecek bir altyapının oluşturulmasıdır. İstanbul Havalimanı ile Türkiye’nin gerçekten bir özgüven kazandığını düşünüyorum. İGA ortaklarının hepsi Türkiye’de ve çevredeki ülkelerde havalimanları yaptı. Ama bunların hepsinin toplam büyüklüğü buradakinden daha az. 5 kurucu ortağımız ve alt taşeronları ciddi bir inşaat deneyimi kazandılar. Dünyanın her yerinde bu tür projelere girebilecek tecrübeyi edindiler” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TEKLİF ALIYOR

İstanbul Havalimanı projesinin finansmanının 6 Türk bankası tarafından yapıldığına dikkat çeken Samsunlu “Şu ana kadar 200 bin kişi çalıştı. Burada aldıkları eğitim ve tecrübeyi dünyanın her yerine taşıyorlar. Projede çalışan arkadaşlarımız, dünyanın dört bir yanından teklifler alıyorlar” dedi.

HER SABAH MİLLİ FORMAYI GİYEREK GELİYORUZ

İstanbul Havalimanının İGA – Devlet arasındaki işbirliğinin örneği olduğunu kaydeden Kadri Samsunlu, “Şimdiye kadar özel sektörde çalışmıştım. İlk kez İstanbul Havalimanında kamu işbirliğinde çalışarak ülkeme hizmet verme şansı buldum. Bu nedenle her sabah milli formayı giyerek geliyoruz havalimanına… Bizim bu ülkeye çok hızlı değerler yaratmamız lazım. Bu havalimanı bütün fazlar tamamlandığında 200 milyon yolcuya ulaşacağız. Bizden sonraki birkaç nesle hizmet verecek, Türkiye ekonomisine yüzde 5 katkı yapacak. Sadece yolcu değil, lojistik hub da oluşturacağız. Bunun için 5.5 milyon metrekare alan ayırdık. Alman şirketi DHL 50 milyon dolarlık yatırımla dünyadaki en büyük lojistik merkezlerinden birini kuruyor. Bu proje toplumun bir kesiminin değil herkesin projesidir” diye konuştu.

İBRAHİM KÖKTENER – Airkule.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule