MENÜ
İstanbul 11/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY'DE LEZZET ŞÖLENİ
Havacılık Haberleri
22 Mayıs 2022 Pazar 10:54

THY'DE LEZZET ŞÖLENİ

Türk Mutfağı Haftası, Türk Hava Yolları uçuşlarında ve Özel Yolcu Salonlarında lezzet şöleniyle kutlanıyor

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları, Anadolu’nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemeklerini 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası boyunca misafirleriyle buluşturuyor. Tarih boyunca sayısız medeniyetle etkileşim içinde şekillenen Türk yemekleri, dünyanın en lezzetli ikramlarını gökyüzüne taşıyan Türk Hava Yolları’nın uçuşlarında ve özel yolcu salonlarında yer buluyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda geleneksel lezzetler, ödüllü ikramlarıyla ön plana çıkan Türk Hava Yolları tarafından da özel etkinliklerle yolculara sunuluyor. Dünyanın en çok ülkesine uçan milli hava yolu, seçili uçuşlarda ve Özel Yolcu Salonlarında Türk Mutfağının seçkin ürünlerine yer vererek, misafirlerinin Türk Mutfağının yeme içme kültürünü daha yakından tanımasına olanak sağlıyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Türk Mutfağı Haftası ikramlarıyla ilgili, “Bayrak taşıyıcı olarak kanatlarımızı ülkemizin değerleri için açmaya devam ediyoruz. Asırlardır ana yurdumuz Anadolu’da pişen yemeklerimizi Türk Mutfağı Haftası’nda gökyüzüne taşımanın ve bu lezzetleri yüzden fazla ülkeden gelen yüzbinlerce misafirimiz ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Hava Yolları’mız gökyüzünde sunduğu ayrıcalıklı ikramları ile ödüller kazanıyorsa bu başarıda Türk misafirperverliğinden ilham alan hizmet anlayışımızın ve geleneksel lezzetlerimizin önemli bir katkısı var. Bayrak taşıyıcı olarak Türk mutfağının ve lezzetlerinin dünya mutfakları arasındaki bilinirliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Zengin seçenekleri ile tüm beslenme trendlerine cevap veren ve dünya mutfakları arasında özel yer bulan Türk Mutfağı, Anadolu’nun verimli topraklarında yetişen malzemeler ile birlikte sürdürülebilir bir lezzet geleneği sağlıyor. İkramlar hazırlanırken kalan malzemelerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkan Ayva Tatlısı, Somata Şerbeti gibi ürünler bu değerli geleneğin devam ettirilmesine örnek olarak gösteriliyor.

Seçili uçuşlardaki ikram menülerinin Türk Mutfağını yansıtan özel lezzetler ile hazırlanması, Demirhindi Şerbeti ve Gül Şerbeti ikramında bulunulması, Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgi veren menü kartı tasarımı gibi uygulamalarla farklı destinasyonlara seyahat eden yolculara özel etkinlik hakkında bilgi verilerek farkındalık sağlanıyor. 

İstanbul Havalimanı’nda bulunan Türk Hava Yolları Özel Yolcu Salonu’nun da düzenlenen etkinliklerin yanı sıra Miami, Washington, Nairobi, Moskova ve Bangkok’ta da Türk Mutfağındaki özel ikramlara ve tanıtımlara yer verilerek farklı kıtalarda Türk Mutfağının kadim tarihi ve eşsiz tarifleri misafirlerle buluşuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule