MENÜ
İstanbul 15/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVAYOLUNDAKİ ENGELLER KALKIYOR
Türkiye'den
3 Aralık 2018 Pazartesi 09:57

HAVAYOLUNDAKİ ENGELLER KALKIYOR

Türkiye'deki havacılık işletmelerine verilen “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifika sayısı 75’e ulaştı.

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların havayolu seyahatlerinde gerekli kolaylığın sağlanması amacıyla yükümlülüklerini yerine getiren havacılık işletmelerine verilen “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifika sayısı 75’e ulaştı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün  2009 yılında başlattığı ve Türkiye’nin bu alandaki öncü projelerinden biri olarak kabul edilen Engelsiz Havalimanı Projesi’ni 2015 yılında yayımladığı bir talimat ile yasal bir düzenlemeye dönüştürdü.

24 Kasım 2015 tarihinde yayımlanan “Engelli veya Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Havayolu Yolcuları Talimatı”; havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, havayolu şirketleri ve yer hizmetleri kuruluşlarının sertifika almak için yerine getirmesi gereken yükümlülükleri belirliyor.

DHMİ, 33 havalimanında gereklilikleri yerine getirerek “Engelsiz Havalimanı Kuruluşu” sertifikası almaya hak kazanırken, 8 terminal işletmecisine, yer hizmeti kuruluşlarından TGS’ye 8 havaalanında, HAVAŞ’a 16 havaalanında, ÇELEBİ’ye 7 havaalanında, havayolu kuruluşlarından ise Corendon, SIK-AY ve Sunexpress’e sertifika verildi.

Bakanlığın Avrupa Birliği Projesi olarak 16 Ağustos 2017 tarihinde başlattığı “Engelliler, Yaşlılar ve Hareket Kısıtlılığı Olanlar İçin Ulaşım Hizmetlerine Erişilebilirliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ise SHGM'nin çalışmaları  devam ediyor 

Hava Ulaşım çalışma grubu ile birlikte Karayolu ve Kentsel Ulaşım, Demiryolu Ulaşım, Deniz Ulaşımı ve Entegre Ulaşım olmak üzere toplam 5 çalışma grubu bulunuyor

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule