MENÜ
İstanbul 10/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAVACILIĞI VE SANATI BİRLEŞTİRDİ
Röportaj
15 Temmuz 2023 Cumartesi 01:21

HAVACILIĞI VE SANATI BİRLEŞTİRDİ

Kanadalı Hava Trafik Kontrolörü ve pilot Mike Fantuz, drone uçurarak çektiği fotoğraflardan özellikle kentlerin havadan görünümlerini yağlıboya tablolarına yansıtıyor

Kanada'nın Vancouver kentinde Hava Trafik Kontrolörü olarak görev yapan, aynı zamanda pilot olan Mike Fantuz, yaptığı yağlıboya tablolarla havacılığı ve sanatı biraraya getiriyor.

Mike Fantuz, önce drone uçurarak kentleri gökyüzünden değişik açılardan görüntülüyor. Drone kamerasıyla kaydettiği görüntüler, daha sonra Fantuz için birer esin kaynağı oluyor. Bu görüntüleri, yağlıboya tablolarına yansıtan Mike Fantuz, büyük ilgi gören tablolarını üretirken farklı bir yöntem uyguluyor ve fırça yerine palet bıçakları kullanıyor.

Çok sayıda kişisel ve karma sergiler açan Mike Fantuz, aynı zamanda birçok ödülün de sahibi.  Fantuz tam da 10 parmağında 10 marifet olan bir kişilik... 2000'li yılların başında Hava Trafik Kontrolörü olarak kariyerine başlayan Mike Fantuz, halen Kanada Vacouver'da Hava Trafik Kontrolörü olarak çalışıyor.

"Gökyüzünde süzülmek ve dünyayı yukarıdan keşfetme fikri beni her zaman büyülemiştir."

Fantuz, havacılık tutkusunun da aileden geldiğini vurgularken "Büyük amcam Kanada Hava Kuvvetlerinde hizmet verdi, dedem İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetlerindeydi... Gökyüzünde süzülmek ve dünyayı yukarıdan keşfetme fikri beni de her zaman büyülemiştir. Bir hava trafik kontrolörü ve ticari pilot olarak, tablolarımda gökyüzünün baş döndürücü güzelliğine dair eşsiz bir bakış açısı sunmaya çalışıyorum" diyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mike Fantuz
 15 Temmuz 2023 Cumartesi 06:38
hikayemi paylaştığın için teşekkür ederim. Ben çok minnettarım.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule