MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'HER FIRSATTA TÜRKİYE'DEYİM'
Röportaj
11 Ekim 2020 Pazar 11:37

'HER FIRSATTA TÜRKİYE'DEYİM'

İngilizce öğretmeniyken pilot olmayı seçen Elif Güveyler, ilk kez pilot koltuğuna oturduğunda özgürlüğün tadını aldığını söylüyor

Elif Güveyler, 9 Eylül Üniversitesi'nde İngilizce dersi verirken, pilot olmayı hayal etti. 2010'da işini bırakıp havalimanında işe girdi. 26 yaşında sivil uçuş okuluna yazıldı. 2 yıllık eğitimin ardından hayaline ulaşıp pilotluk lisansını aldı. 35 yaşındaki Güveyler, “İşçi bir babanın kızı olarak bu koltuğa oturmak için tırnaklarımla savaştım. Kimsenin torpili olmadan ülkemi yurt dışında temsil etmenin gururunu yaşıyorum” diye anlatıyor hikayesini…

– Nerede başladı hikayeniz…

İzmir Karşıyaka'da doğdum. Babam işçi maaşıyla 4 çocuğuna yetişmeye çalışan bir adamdı. Gecekondu mahallesinde büyüdüm. Babam kız ‘çocuğudur kendini korusun' diye İmam hatip ortaokuluna yolladı. Lisede ise tercihim öğretmen lisesinde okumak oldu. Yatılı olarak Konya Öğretmen Lisesi'ne gittim. 9 Eylül Üniversitesi İngilizce öğretmenliğini kazanınca tekrar İzmir'e döndüm. Mezun olunca da okutman olarak üniversitede devam ettim.

– Bir anda işinizi her şeyi bıraktınız mı?

Farklı bir şeyler yapayım isteğim vardı hep. Öğretmenliği bırakıp havalimanında yerde görevli olarak işe başladım. Uçak başında yüklemeden görevli personeldim. Önce bir havayı kokladım. 2011'de 26 yaşındayken uçuş okuluna girdim. 2 yıllık temel eğitim aldım. Hayallerimin peşinden gideyim dedim. Bazen risk almadan ilerlenmiyor. Hayatta verdiğim en doğru karar.

– Ne hissettiniz pilot olarak o koltuğa oturduğunuzda?

Benim için tarif edilemezdi. İlk uçuşumda o gün özgürlüğün tadını aldım. O tadı para pulla satın alamazsınız.

– Lisansınızı aldıktan sonra hemen iş bulabildiniz mi?

Lisansınızı alıp iş aramaya başlıyorsunuz. Türk Hava Yolları'na (THY) girmek için 2 sene sadece başvuru süreci sürüyordu. Bekleme lüksüm yoktu. Özel bir firmada başladım. 2 sene çalışıp THY'ye geçtim. 4 yıl çalışıp kendim istifa etim ve Kuveyt merkezli bir havayolu şirketinde görev yapıyorum. Ama her fırsatta Türkiye'deyim.

– Çalışma koşulları yüzünden mi ayrıldınız Türkiye'den?

Döneceğimiz yer ülkemiz. THY bize çok şey kattı. Ülke şartları herkes için aynı. Benim ayrılışım para odaklı değildi. Uçuşta yurt dışını deneyimlemek istiyordum. Tecrübe topluyorum. Türkiye'ye döneceğim çünkü kendimi ülkem için yetiştirdim. Birkaç sene tecrübe edinmek için ayrıldım.

Hande ZEYREK - Sözcü

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule