MENÜ
İstanbul 13/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GÜVENLİĞİ NASIL ATLATTIĞI BELLİ OLDU
Türkiye'den
11 Ocak 2018 Perşembe 15:26

GÜVENLİĞİ NASIL ATLATTIĞI BELLİ OLDU

Atatürk Havalimanı'nda uçağa biletsiz binen Ridvan K.'nın, şeritle kapatılmış ve o an kullanılmayan X-Ray cihazının arasından geçerek alana girdiği ortaya çıktı

Ridvan K.'nın parası olmadığı ve Antalya'daki sevgilisinin yanına gitmek için bunu yaptığı belirlendi. Bu olayın ardından güvenlik noktalarında yeni düzenlemeye gidildi, sorumlu personel hakkında soruşturma başlatıldı. Atatürk Havalimanı'nda yolcuların biletlerinin kontrol edildiği ve arandığı noktalarda yeni güvenlik önlemleri alınmasına karar verildi.

GÜVENLİK AÇIĞINI DEĞERLENDİRDİ

Özel güvenlik görevlilerinin başka yolcularla ilgilendiği bir andaki dikkatsizliklerinden faydalanan R. K. o sırada yolcu sayısı az olduğu için aktif olmayan X-Ray cihazının yanından arınmış salona geçti. R. K. ile Antalya uçağı arasında önünde kalan tek engel Çelebi Yer Hizmetleri çalışanlarının yolcuların uçağa binişten önce yaptıkları son uçuş kartı kontrolü kaldı. Bu noktada kalabalık arasında telefonla konuşuyormuş gibi yapan R. K. kendini Onur Havayolları’nın İstanbul-Antalya uçağında buldu. Kalkış öncesi kabin memurlarının yaptıkları yolcu sayımında bir fazla yolcu çıkması üzerine de bileti olmadığını ve uçağa kaçak bindiğini itiraf etti.

SEVGİLİSİNİ GİTMEK İÇİN UÇAĞA BİLETSİZ BİNMİŞ

Rıdvan K.'nin, Antalya uçağına iki kez biletsiz binmeye çalışmasının nedeni de ifadesiyle açıklığa kavuştu. Rıdvan K. ifadesinde, Antalya'daki sevgilisini görmeye gitmek istediği için bunu yaptığını söylediği öğrenildi.

PERSONEL HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği olayı araştırması için bir kişiyi görevlendirilirken, ihmali olan tüm personel hakkında da idari soruşturma başlattı. Olayın ardından tüm kurum ve kuruluşlarla toplantı yapan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği, böyle bir olayın yaşanmaması için tüm personelini uyararak, daha dikkatli olmasını istedi.

GÜVENLİK NOKTALARINA YENİ DÜZENLEME

Özel bir firmanın İstanbul - Antalya seferi yapacak olan uçağına Rıdvan K. isimli bir vatandaşın binmesinin ardından güvenlik noktalarına yeni düzenleme getiriliyor. Yeni düzenleme faaliyete geçtiğinde dedektörlü kapı kullanılmadığı zaman camlı turnike ile geçişe kapalı hale getirilecek. İki kontrol noktasının önüne de güvenlik masası kurulacak.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule