MENÜ
İstanbul 14/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
GEBEŞ KAPTAN'IN KIZIYDI
Havacılık Haberleri
11 Mart 2018 Pazar 21:13

GEBEŞ KAPTAN'IN KIZIYDI

İran’da düşen Başaran Holding’e ait TC-TRB’nin kaptan pilotu Beril Gebeş’n babasının emekli kaptan pilot Mehmet Vasıf Gebeş olduğu öğrenildi

Uçağın Kaptan Pilotu Beril Gebeş bir havacılık forumunda pilotluk mesleğini nasıl seçtiğini anlatırken şunları söylediği ortaya çıktı:

"Jeoloji mühendisliği mezunuyum. Havayollarında pilot olmak istiyorum. Üniversiteden sonra babam "Yurtdışında mastır mı yapmak istersin, yoksa uçuş okuluna mı gitmek istersin?" diye sorunca hiç düşünmeden uçmayı seçtim. Kursta sadece üç kızız. Herkes "Kadından pilot olmaz, nasıl evinin kadını olacaksın?" diyor ama hocalarım çok kabiliyetli olduğumu söylüyor. Sabahın altısında da uçtuğum çok oldu. Bıraksalar 24 saat uçarım. Pilot olmak için mesleğimi bıraktım.”

Beril Gebeş

Mehmet Vasıf Gebeş

Beril Gebeş’n babasının emekli kaptan pilot Mehmet Vasıf Gebeş olduğu öğrenildi.

Düşen uçağın ikinci pilotu Melike Kuvvet’in ise Türk Hava Kuvvetleri’nden özel sektöre geçtiği ortaya çıktı.

Melike Kuvvet

Bu arada İş adamı Hüseyin Başaran’a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran’da düşen Challenger 604’di. Çift motorlu Challenger 604, Kanadalı Bombardier şirketi tasarımı. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holdin'e ait uçak 2001 modeldi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Didem Ozden
 18 Mart 2018 Pazar 22:43
Mehmet Vasif Bey size ve diger ailelere bol sabir diliyorum. Cok yakinini kaybetmis biri olarak acinizi biraz olsun hissedebiliyorum. Beril Hanim’in sizinle gurur duyduguna eminim; kendisi baba meslegini secmis. Boyle cesur, hayallerinin pesinde kosan ve onlari gerceklestirebilmis bir kiz cocugu yetistirdiginiz icin siz de hem kizinizla hem de kendinizle gurur duyun lutfen. Tekrar bol sabirlar dilerim.
 Mustafa
 12 Mart 2018 Pazartesi 12:25
Korkunç bir kaza, gencecik hayatlar son buldu yakınlarının acıları çok derin. Şu an tek yapılacak Allahtan rahmet dilemek. Başımız sağolsun. Yüce tanrıdan tekrar kayıpları tüm sevenlerine sabır ve metanet diliyorum.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule