MENÜ
İstanbul 15/23
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ORAT'TA ALIŞTIRMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI
Havacılık Haberleri
11 Mart 2018 Pazar 11:15

ORAT'TA ALIŞTIRMA EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Yüzde 80’den fazlası tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı’nda, dünya havacılık tarihinde şimdiye kadar yaşanmamış en kapsamlı havalimanı taşımasının kusursuz olması için uygulanan ORAT sürecinde, alıştırma eğitimleri başladı

DÜNYA TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVALİMANI TAŞINMASI

İstanbul Yeni Havalimanı’nda inşaatın havalimanına dönüşmesi ve operasyona hazır hale getirilmesi süreci olarak adlandırılan ORAT (Operasyonel Hazırlık ve Havalimanı Transferi) uygulamalarına tüm hızıyla devam ediliyor. ORAT kapsamında, İstanbul Yeni Havalimanı’nın paydaşları ve personelleri için planlanan alıştırma eğitimlerine başlandı. Dünya tarihinde yapılacak en büyük havalimanı taşınması için izlenen ORAT sürecinde paydaşlarla birlikte havalimanı açılışı planlanıyor. Eğitimlerinin ilk etabında HAVAŞ ve ÇELEBİ Yer Hizmetleri kuruluşlarının eğitimcileri ile yöneticilerinin, daha sonra ise TGS Yer Hizmetleri şirketinin personellerinin eğitimlerine başlanıldı.

70 MİLYON YOLCUYA EVSAHİPLİĞİ YAPAN HAVALİMANI 45 KM UZAĞA TAŞINACAK

İGA Havalimanı İşletmesi Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan, yürütülen ORAT süreciyle ilgili, “Dünyada ilk kez, yıllık 70 milyon yolcuya ev sahipliği yapan bir havalimanı, 45 km uzaklıktaki başka bir havalimanına taşınacak. Bu açıdan çok eşsiz bir süreç söz konusu olacak. Biz de operasyonel hazırlık ve taşınma anlamına gelen ORAT süreciyle bu taşınma ve hazırlık sürecini en titiz şekilde DHMİ Genel Müdürlüğü önderliğinde gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. HAVAŞ, ÇELEBİ ve TGS Yer Hizmetleri yöneticileri ve çalışanları ile başladığımız eğitim süreci, diğer paydaşlarımızın da dahil olmasının ardından deneme ve test süreçlerimizle devam edecek.”

EĞİTİMLERE EKSİKSİZ KATILIM ŞART

İGA Havalimanı İşletmesi bünyesinde görev yapan 12 uzman tarafından verilen sınıf eğitimleri haziran ayına kadar devam edecek. Atatürk Havalimanı’nda yapılan eğitimler, şu an orada çalışan, fakat 29 Ekim 2018 itibariyle İstanbul Yeni Havalimanı’nda görev yapmaya başlayacak personelleri kapsıyor. ORAT Proje Planı’na uygun olarak gerçekleşen alıştırma eğitimleri, sınıf eğitimlerinin tamamlanmasının ardından uzaktan eğitim platformunun aktif kullanılması ile desteklenecek ve saha eğitimleri ile son bulacak. Operasyonel olarak havalimanının hazır hale gelmesi için tüm sistemlerin hazır olması, testlerinin tamamlanmış ve birlikte çalışabiliyor olması gerekiyor. Bu sürecin kusursuz olması için havalimanı paydaşlarının eğitimlere eksiksiz katılımıyla birlikte uygulamaların eş zamanlı yapılması büyük önem arz ediyor.

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule