MENÜ
İstanbul 13/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BEKARLIĞA VEDA PARTİSİNDEN DÖNÜYORLARDI
Havacılık Haberleri
11 Mart 2018 Pazar 20:04

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİNDEN DÖNÜYORLARDI

Başaran Holding’in sahibi ünlü işadamı Hüseyin Başaran’ın Dubai’de Bekarlığa Veda Partisi veren kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı uçak kazasında hayatlarını kaybetti

Başaran Holding’in sahibi ünlü işadamı Hüseyin Başaran’ın Dubai’de Bekarlığa Veda Partisi veren kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşı uçak kazasında hayatlarını kaybetti. İran’da düşen TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL604 Challenger tipi özel uçağın iki kadın pilotu ve bir hostes de kazada öldü.

İSTANBUL’A DÖNÜYORLARDI

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen özel jet İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. Uçakta bulunan 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Başaran Holding'e ait TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier CL604 Challenger tipi uçaktaki yolcuların bekarlığa veda partisinden dönen Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye ‘bekarlığa veda partisi’ne gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi.

Özel uçağın Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika şehrinden İstanbul'a geldiği belirtildi. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin uçakta 3'ü mürettebat 8'i yolcu 11 kişinin bulunduğunu doğruladı. Tekin, uçağın düştüğü yerin tespit edildiğini ve ekiplerin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığını söyledi. Hakan Tekin uçağın neden düştüğüne yönelik şu anda herhangi bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

BAKANLIK DOĞRULADI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İran hava sahasında TC-TRB kuyruk numaralı Türk jetinin düştüğüne dair bilgileri teyit etti. Uçağın Başaran Holding’e ait olduğu belirtildi. Uçağın Kaptan pilotunun Beril Gebeş, ikinci pilotunun ise Melike Kuvvet olduğu öğrenildi. Gebeş’in babasının da emekli bir kaptan pilot olduğu, ikinci pilot Melike Kuvvet’in ise hava kuvvetlerinden mezun olduğu öğrenildi.

Uçakla saat 18.00 sıralarında bağlantının kesildiği ve bir köyün üzerine düşerek alev aldığı kaydedildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa
 11 Mart 2018 Pazar 22:46
Çok korkunç bir kaza. Şu an hiç bir bilgi yok . Allah rahmet eylesin . Acılı aile ve yakınlarına sabır ve metanet dilerim.
 Cpt.ozaydin
 11 Mart 2018 Pazar 21:31
Çok korkunç bir kaza. hayatini kaybedenlere rahmet gebes cptnima sabirlar diliyorum.
 Elpida
 11 Mart 2018 Pazar 20:20
Allah rahmet eylesin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule