MENÜ
İstanbul 13/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DÜNYA KUPASI THY'YE YARADI
Havacılık Haberleri
22 Mayıs 2018 Salı 09:38

DÜNYA KUPASI THY'YE YARADI

Rusya’daki Dünya Kupası’nın kazananı şimdiden THY oldu. Turnuva 2 milyon rekorunu getirecek

Dünyanın her yerinden binlerce futbolseveri İstanbul aktarmalı seferlerle Rusya’ya taşıyacak olan THY, 14 Haziran-15 Temmuz arası yapılacak olan 2018 Dünya Kupası’nın şimdiden kazananı oldu. THY, en başarılı uçuş noktaların başında gelen Rusya’da maçların yapılacağı 11 şehirden Samara, Moskova, Saint Petersburg, Soçi, Rostov, Kazan ve Ekaterinburg’a direkt uçuyor. Bunun dışında Kalingrad, Nijny Novgorod, Sarans ve Volgograd’a ise Rus UTair ile yaptığı ortak uçuş anlaşmasıyla tek biletle Moskova aktarmalı uçma fırsatı sağlıyor.

THY BİLETLERİNE YOĞUN İLGİ

Dünya Kupası nedeniyle Türk Hava Yolları’nın Rusya seferlerindeki rezervasyonlarda önemli artış yaşanıyor. Kuzey ve Güney Amerika’da dahil birçok noktadan İstanbul aktarmalı Rusya seferleri rağbet görüyor.

EK SEFERLER KONDU, UÇAK TİPLERİ BÜYÜDÜ

THY, Dünya Kupası nedeniyle yoğun talebi karşılamak için ek seferler koyarken uçak tiplerini de büyüttü. Bazı seferlerini “geniş gövde”ye çevirdi. İstanbul aktarmalı transit olarak Rusya’ya gidecek futbolseverlerin yoğun talepleri nedeniyle yüzde 80'lerin üzerinde olan doluluk oranları da, transit yolcu sayısı da arttı.

“2 MİLYON” REKORU KIRILACAK

THY geçtiğimiz yıl Rusya seferlerinde 1 milyon 850 bin yolcu taşıdı. Bu yolcuların bir milyon 350 bini sadece Moskova seferlerinde yer aldı. Dünya Kupasının yanı sıra Rusya’yla düzelen ilişkilerin de etkisiyle bu yıl 2 milyon yolcuyu rahatlıkla geçilerek rekor kırılacak. Mevcut verilere göre bu yılın Ocak-Mayıs dönemi, geçtiğimiz yılların aynı dönemine göre Rusya seferlerinde en fazla yolcu taşınan dönem oldu.

Gökhan ARTAN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule