MENÜ
İstanbul 12/18
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DELTA'DA PİLOT SIKINTISI
Dünyadan
7 Nisan 2021 Çarşamba 07:52

DELTA'DA PİLOT SIKINTISI

Delta Airlines, Paskalya tatilinde yaşadığı personel yetersizliği nedeniyle 100'den fazla uçuşu iptal etti

Delta Airlines, yoğun Paskalya hafta sonu boyunca çoğunlukla mürettebat sıkıntısına bağlı olarak 100'den fazla uçuşu iptal etti. İptallerin çoğunluğu Paskalya Pazarı'nda gerçekleşti. Delta Airlines’in personel çıkarmadığı ancak çok sayıda pilotun havayolu şirketinden emekliliğini isteyerek ya da istifa ederek ayrıldığı belirtiliyor. Delta Airlines’de işten ayrılan, emekli olan personelin sayısının 18 bini bulduğu ifade edildi.

Yolcu talebindeki artış şaşırttı

Son dönemde yurtiçi seyahat talebindeki artış, sadece Delta'yı değil, ABD merkezli çoğu havayolu şirketini şaşırttı. Şubat ayının son haftasından bu yana Delta, 2019’un aynı döneminde olduğundan daha fazla uçuş gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz hafta Delta Airlines günde 3 bin 700'den fazla iç hat uçuşu gerçekleştirdi. Şirket 2019'un aynı haftasında günde 3 bin 400 civarı iç hat uçuşu yapmıştı.

Pilot sıkıntısı Delta'da devam eden bir sorun

Delta'nın pilot sıkıntısının bir süredir devam ettiği belirtiliyor. Havayolu şirketinin geçen yıl çok fazla pilotun gönüllü olarak ayrılmasına izin verdiği ve şimdi oluşan talep artışıyla başa çıkmakta zorlandığı vurgulanıyor. Öte yandan Delta'nın filosunun farklı uçak tiplerinden oluşması ve farklı tipteki uçaklar için sertifikalı pilot bulma zorluğunun da soruna yol açtığı ifade ediliyor.

Kaynak: SimpleFlying

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule