MENÜ
İstanbul 14/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 UÇUŞLAR  70'Lİ YILLARA GÖRE DAHA UZUN
Dünyadan
12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:33

UÇUŞLAR 70'Lİ YILLARA GÖRE DAHA UZUN

Teknolojik gelişmeler, havayolu taşımacılığında büyük değişimleri beraberinde getirse de buna rağmen uçuşlar 1970'li yıllara göre daha uzun sürüyor

Bu bilgi, teknoloji ve bilim haberleri yapan,  Business Insider isimli internet sitesinde yer aldı. Habere göre  ABD'de New York ile Houston arası uçuşlar  1973'te 2 saat 37 dakika sürüyordu. Şimdi ise bir kentten diğerine 3 saat 50 dakikada varılıyor.

İnternet sitesinde Avrupa'dan da örnekler var. Örneğin, Londra'dan Edinburgh'a da 90'ların ortasina göre uçuşlar 10 dakika; Madrid'den Barcelona'ya ise 20 dakika daha uzun.. Bu uzamanın temel nedenlerinden biri petrol fiyatları olarak gösteriliyor..

Dahası, internet sitesinin verdiği bilgiye göre uçuş şirketleri pilotlardan daha yavaş uçmalarını istiyor. Bunun nedeni ise yavaş uçuşlar gerçekleştirerek daha az yakıt yani daha az para harcamak.

Business Insider'a göre uçuş sürelerindeki uzamanın başka faktörleri de var. Bunlar hava trafiğindeki yoğunluk ve hava şartlari olarak gösteriliyor.

Özellikle de Avrupa hava sahasının çok yoğun olduğu belirtilen haberde; İngiltere'deki Heatrow ve Gatwick havaalanlarında uçakların inişinin kuyruk nedeniyle uzun sürdüğü belirtiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule