MENÜ
İstanbul 12/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
airBaltic PERSONEL AZALTIYOR
Havacılık Haberleri
7 Ekim 2026 Çarşamba 08:17

airBaltic PERSONEL AZALTIYOR

airBaltic, Letonya, Litvanya ve Estonya'daki kadrolarından yüzlerce çalışanının işine son verecek

AirBaltic, Letonya’nın Riga, Litvanya’nın Vilnius ve Estonya’nın Tallinn üslerinde yüzlerce çalışanın işine son vermeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada yaklaşık 3 bin kişilik kadrodan 500 ila 700 kişinin işten çıkarılabileceği bildirildi.

Şirket geçtiğimiz Ağustos ayında duyurduğu “önce mali istikrar, sonra büyüme” ilkesine dayalı plan doğrultusunda, uçuş ağının Riga merkezli olarak daraltılmasını, yalnız Airbus A220-300’lerden oluşan filonun küçültülmesini ve operasyonel verimliliğin artırılmasını hedefliyor.

AirBaltic, 2026 sonuna kadar 54 uçaklık A220-300 filosunu 36’ya indirmeyi, 2031’e kadar ise bu sayıyı kademeli olarak yaklaşık 40’a çıkarmayı planlıyor.

Şirket yetkilileri, işten çıkarılacak personel sayısının kesinleşmediğini; pilot ve kabin ekibi için azaltılmış çalışma düzenleri ile diğer birimler için yeni organizasyon yapılarının sendikalarla görüşmeler sonucunda netleşeceğini belirtti.

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule