MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YOLCUDAN BOMBA TEHDİDİ
Dünyadan
8 Temmuz 2023 Cumartesi 09:34

YOLCUDAN BOMBA TEHDİDİ

Alaska Havayolları uçağında kendisini Sinaloa Kartelinin kendisini öldüreceğini iddia eden bir yolcu bomba tehdidiyle uçağı rotasından saptırdı, uçak Spokane Havalimanı'na indi. Yolcu gözaltına alındı

İlginç olay geçtiğimiz Çarşamba günü Hartsfield–Jackson Atlanta Havalimanı'ndan Seattle-Tacoma Uluslararası Havaalanı'na giden Alaska Havayolları'nın AS 334 sefer sayılı uçağında meydana geldi. Business Class'ta seyahat eden yolculardan birisi kabin memuruna bir makbuz üzerine yazılmış bir not verdi. Notu okuyan kabin memuru hemen okuduklarını kabin ekibi ve pilotlarla paylaştı. 

Yolcunun verdiği mesajda "Bu bir şaka değil. El çantamda birkaç kilo patlayıcı var. Yanımda bir fünye var. Bu konuyu dikkatli bir şekilde ve tam olarak dediğim gibi halledin, aksi takdirde patlayıcıları patlatıp uçaktaki herkesi öldürürüm. Birçok masumun hayatı senin elinde" ifadeleri kullanılmıştı.

Yolcu, Seattle'a gitmekte olan uçağın rotasından saparak Spokane Havalimanı'na indirilmesini talep ederek, uçak limana indiğinde kendisinin de polise teslim olacağını, aksi halde çantasındaki patlayıcıyı ateşleyeceğini söyledi. 

Tehdit altındaki pilotlar uçağı Spokane Havalimanı'na yönlendirdi. Güvenlik görevlilerinin uçağa gelmesiyle bomba tehdidinde bulunan yolcu gözaltına alırken, diğer yolcu ve mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi. Polisin uçakta ve bagajlarda yaptığı aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

"Sinaloa Karteli beni öldürecek"

Gözaltına alınan yolcu federal ajanlar tarafından sorgulandı. Yolcu, sorgu sırasında Sinaloa Kartelinin kendisini hedef aldığını Seattle'a varması haline kaçırılacağını ve kartel tarafından işkenceyle öldürüleceğini iddia etti. Bu nedenle çareyi "bomba tehdidi yaparak tutuklanmak"ta bulduğunu söyledi.

Tutuklu bulunan yolcuyla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, eğer yalan beyanda bulunduğu tespit edilirse 250 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule