İstanbul Atatürk Havalimanı’nda artırılan güvenlik önlemleri kilometrelerce uzayan araç kuyruklarına sebep oluyor. Yetkililer uçuşlarını kaçırmamaları için vatandaşları yola erken çıkmaları konusunda uyarıyor
28 Haziran’daki canlı bombalı saldırı, ardından da FETÖ’nün darbe girişi sonrası ilan edilen OHAL nedeniyle Türkiye’nin en büyük havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Havalimanı girişinde yol kontrol noktasında şüpheli araçları durduran polis araç içleri, bagaj ve şüpheli gördüğü yolcuların üstlerini arıyor. Uygulama nedeniyle D-100, Basın Ekspres ve sahilden havalimanına çıkan yollarda uzun araç kuyrukları yaşanıyor. Saatlerce trafikte bekleyen yolcular uçaklarını kaçırma tehlikesi yaşıyor. Trafikten bunalan bazı yolcular taksi ve otomobillerden inip yaya olarak yola devam ediyor.
ARAMA ALANI GENİŞLETİLİYOR
Yetkililer, güvenlik önlemlerinden taviz verilmesinin söz konusu olamayacağını, araçların durdurularak daha geniş bir alanda aranacakları yeni arama ceplerinin inşa edildiğini belirttiler. Söz konusu ceplerin kısa zaman sonra hizmete alınacağı açıklandı.
İşte Atatürk Havalimanı'na çıkan yollarda bu sabah yaşanan manzaralar...