THY UÇAĞINA BOMBA İHBARI
DAKİKA DAKİKA GERMANWINGS FACİASI
SOLAR IMPULSE 2 YENİDEN HAVALANDI
THY FİLİPİNLER'DE

Hava Harp Okulundan 1972 yılında mezun olan Kaptan Yıldırım Budan Hava Kuvvetleri'nin çeşitli filolarında görev yaptıktan sonra 1993 yılında THY'ye girdi. Kaptanlık eğitimi aldığı RJ-100 uçaklarında geçirdiği 16 ay dışında geri kalan 19 yıl sadece Boeing Filosunda Kaptanlık ve öğretmenlik yaptı.

63 yaşında THY den ayrıldıktan sonra yaş limiti olan 65 yaşını dolduruncaya kadar Pegasus’ta görev yapan Yıldırım Budan Boeing 737 uçağıyla toplam 23 yıl uçma gibi bir rekor süre sonunda 31 Mart 2015 tarihinde yaptığı Adana-Sabiha Gökçen seferiyle son noktayı koydu.

Bu son seferinde Budan Kaptan'a kokpitte Kaptan Nadir Kabaş, kabinde ise Zeynep Kurt, Handan Çelik, Abdusselam Alan ve Ennur Püsküllü eşlik etti. Pegasus yönetim kadrosundan temsilciler ve arkadaşları çiçeklerle karşıladığında duygusal anlar yaşandı. Zaman zaman göz yaşlarını tutmakta zorlanan Yıldırım Kaptan dostlarınca emeklilik yaşamına uğurlandı.

THY’den emekli olduğu gün Airkule’den duyurduğumuz gibi söylersek, toplam 43 yıl pilotluk yapan Yıldırım Kaptan'ın bu süre içinde uçurduğu uçaklarda tek bir çizik bile olmaması ve birlikte görev yaptığı herkesle sevgi ve dostlukla ayrılmış olması, bu süre içinde kimseyi incitmemiş olması haklı bir övünç kaynağı.







Haberin Videosu
|
Can 11 Temmuz 2015 Cumartesi 01:37
|
|
EM KPT YILDIRIM BUDAN 4 Nisan 2015 Cumartesi 12:00
|
|
İsmail BİNGÖL 2 Nisan 2015 Perşembe 18:34
|
|
Pegasus K/A 2 Nisan 2015 Perşembe 17:31
|
|
Ali Aslan 2 Nisan 2015 Perşembe 09:42
|
|
okur 1 Nisan 2015 Çarşamba 23:30
|
|
Ercüment Özcan 1 Nisan 2015 Çarşamba 22:04
|






Sayfa başına git