MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YILDA 115 BİN İŞ BAŞVURUSU
Havacılık Haberleri
4 Ağustos 2024 Pazar 07:48

YILDA 115 BİN İŞ BAŞVURUSU

İGA İstanbul Havalimanı istihdama yaptığı katkıyla da dikkat çekiyor. İGA bünyesinde 8 bin 34 kişi çalışırken, yılda 115 bin kişinin iş başvurusu değerlendiriliyor

Hizmete girmesinin ardından geçen beş yıllık süreçte, toplamda 297,4 milyon yolcuya hizmet veren İGA İstanbul Havalimanı ağırladığı yolcu sayısı, mağazaları ve bir şehirde olması gereken tüm kurumların bulunmasıyla Türkiye’nin adeta 82. ili gibi hizmet veriyor.

Günlük ortalama 200 bin yolcu ve 1450-1550 uçak ağırlayan İGA’da otel, sağlık merkezleri, eczaneler de dahil birçok kuruluş bulunuyor. Bu özellikleriyle havalimanı adeta orta büyüklükteki bir kentin hareketliliğine sahip bulunuyor. 114 yeme içme alanı, 181 alışveriş alanının yer aldığı İstanbul Havalimanı'nın işletmeci kuruluşu İGA’ya çok sayıda iş başvurusu yapılıyor.

İstanbul Havalimanı ile beraber yolcu sayıları daha da artan havayolu şirketleri ile bu şirketlere hizmet veren işletmeler, terminaldeki büyük ve küçük işletmeler de personel sayılarını önemli ölçüde yükseltti. Şirketler yeni istihdamlar için ilanlara çıkarken özellikle iş başvurularının yapıldığı web sitelerinde İstanbul Havalimanı için aranan personel ilanlarındaki artış dikkat çekiyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA bünyesinde 8 bin 34 kişi çalışırken, yılda 115 bin 728 kişi de İGA’ya iş başvurusunda bulunuyor.İGA’da yıllık işe alınanların sayısı 1289 olurken, çalışanların yaş ortalaması ise 34…Yıllık mülakat sayısı 3 bin 644 olurken, Y-Z kuşağı çalışan oranı ise yüzde 91,95 olduğu ifade ediliyor. Tüm etapları tamamlandığında havalimanında çalışan sayısı 200 bini geçecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule