MENÜ
İstanbul 21/30
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ ROKET ÜRETECEK
Dünyadan
15 Şubat 2020 Cumartesi 08:50

YENİ ROKET ÜRETECEK

Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un kurduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi, yeni bir roket motoru üretim tesisi kuracak

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un kurduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, Alabama eyaletindeki Huntsville'de yeni bir roket üretim tesisi kuracağını açıkladı.

Yeni tesisle birlikte Blue Origin'in şu anki motor üretiminden daha yüksek hızlarla motor üretebileceği belirtiliyor. Blue Origin şirketi, uzaya çok daha az maliyetle ve tam güvenlikle bireysel yolculuk yapabilmeyi mümkün kılmayı amaçlayan teknolojiler geliştiriyor.

Yeni tesisin özellikle Blue Origin'in New Glenn roketinde kullanılacak olan yapım aşamasındaki BE-4 motoru için oldukça önemli olacağı söyleniyor. Tesisin bunun yanı sıra Lockheed Martin ve Boeing ortaklığında kurulan uzay ve havacılık şirketi United Launch Alliance'ın (ULA) yeni Vulcan fırlatma aracının ikmalinde yeni bir motor sağlaması bekleniyor.

Blue Origin, BE-4 motoru üzerinde çalışmaya 2011 yılında başlamıştı. Motor, ilk etapta Blue Origin'in ilk yörüngesel fırlatma aracı olan New Glenn'de kullanılacaktı ancak 2014 yılında ULA, Vulcan isimli yeni nesil aracında bu motoru kullanacağını açıkladı. BE-4, yaklaşık 1.000 beygir gücüne sahip ve sıvılaştırılmış doğalgazla oksijen karışımını yakıt olarak kullanıyor.

WebTekno

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule