MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ KOLTUKLAR A330'A AĞIR GELDİ
Havacılık Haberleri
5 Eylül 2024 Perşembe 21:11

YENİ KOLTUKLAR A330'A AĞIR GELDİ

SWISS'in tanıtımını yaptığı yeni first class koluklarının Airbus 330 uçaklarında burun ağırlığında denge sorununa neden olduğu ortaya çıktı

SWISS, 2023 yılında uçak içi yeni nesil deneyimi "SWISS Senses"i tanıtmıştı. Swiss'in yeni ürünü ile gelen "süit" konsepti, first class ve business class kabininde yer alacak.

SWISS'in yeni kabin konsepti, önemli bir sorunu da beraberinde getirdi. Havayolu şirketinin yeni first class koltuklarının, filosundaki Airbus A330 tipi uçaklar için ağır geldiği ve burun ağırlığını artırarak denge sorununa yol açtığı ortaya çıktı.

Sözkonusu koltuklar A330 tipi uçaklarda sorun oluştururken, Airbus A350-900 ve Boeing 777-300ER tipi uçaklar için problem olmadı. 

Business Insider'a konuşan havayolu şirketinin sözcüsü, sorunu çözmek için uçağa bir denge plakası ekleneceğini söyledi. Ancak bu denge plakasıyla ilgili ayrıntılar açıklanmadı.

A330'larda kabin iyileştirmeleri 2025 sonuna kadar başlamayacak. Koltuklar takıldıktan sonra havayolu şirketi hassas ölçümler yapacak.

Uçağa eklenen ağırlık ise yakıt tüketimini artırırken ve sürdürülebilirliği azalttığından, havayolu şirketi mümkün olan her alanda kesintiler yapmayı planlıyor. Yeni business class tasarımında kapılar olmayacak ve premium class koltuk sayısı azaltılacak. 

Kaynak: SimpleFlying.com

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule