MENÜ
İstanbul 17/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YENİ BİR İSİM ARANIYOR
Havacılık Haberleri
12 Mayıs 2026 Salı 10:45

YENİ BİR İSİM ARANIYOR

Air France-KLM Grubu yeni isim arayışında...

Avrupa’nın önde gelen havayolu gruplarından Air France-KLM’nin, şirketin yeni yatırımları ve genişlemesi nedeniyle kurumsal isim değişikliği üzerinde çalıştığı bildirildi.

Grup, SAS Scandinavian Airlines’a yaptığı yatırım ve TAP Air Portugal’da olası hisse alımıyla birlikte daha geniş bir kimlik arayışına girdi.

Air France-KLM CEO’su Benjamin Smith, mevcut “Air France-KLM” isminin grubun genişleyen portföyünü yeterince yansıtmadığını düşünüyor. Grup, 2004’teki birleşmeden bu yana Transavia gibi markaları da bünyesine kattı; şimdi ise SAS’a çoğunluk hissesi almaya hazırlanıyor ve Portekiz’in bayrak taşıyıcısı TAP için de görüşmeler yapıyor.

Bu arada, yönetim kurulu seviyesinde “The Blue Group” (Mavi Grup) ismi üzerinde durulduğu öne sürülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Airkule