MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
VARŞOVA'DA MAHSUR KALDI
Dünyadan
17 Haziran 2023 Cumartesi 08:40

VARŞOVA'DA MAHSUR KALDI

Ukrayna'da Barış Zirvesi'ne giden Devlet Başkanının güvenlik ekibi ve gazetecilerin içinde bulunduğu Güney Afrika Havayolları uçağı Varşova Chopin Havalimanı'nda mahsur kaldı

Ukrayna'daki Barış Zirvesine giden ve içinde Devlet Başkanı güvenlik ekibi ve gazetecilerden oluşan 120 yolcunun bulunduğu Güney Afrika Havayollarına ait Airbus A340-300 tipi uçak, Varşova Chopin Havalimanı'nda mahsur kaldı. Yolcuların 26 saat sonra uçaktan inmesine ve otele gitmesine izin verildiği bildirildi.

Varşova Chopin havaalanı sözcüsü Piotr Rudzki, BBC'ye Güney Afrikalı güvenlik görevlilerinin silahları için gerekli izinlere sahip olmadığını söyleyerek "Yasadışı ateşli silahlara sahip yolcuların AB'ye girmesine izin veremeyiz" dedi. Sözcü, uçağın Pazar gününe kadar havalimanında tutulacağını belirtti.  

Öte yandan Ukrayna'ya seyahat eden Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın güvenlik ekibinden yoksun bırakılarak hayatının riske atıldığı ileri sürüldü.   

Cumhurbaşkanı Ramaphosa'nın güvenlik şefi Tümgeneral Wally Rhoode gazetecilere, "Bizi oyalıyorlar, Cumhurbaşkanımızın hayatını tehlikeye atıyorlar. Şimdiye kadar Kiev'de olabilirdik. Ne kadar ırkçı olduklarını görmenizi istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: BBC

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule