MENÜ
İstanbul 11/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UZAY SINIRINDAN ATLAYACAK
Havacılık Haberleri
25 Mayıs 2008 Pazar 10:35

UZAY SINIRINDAN ATLAYACAK

Fransız ordusundan emekli 64 yaşındaki bir albay, uzay sınırından paraşütle atlayarak rekorları alt üst etmeyi deneyecek.

Michel Fournier adlı emekli albay, hava koşullarının uygun olması halinde Kanada’nın Saskatchewan eyaletine 40 km yükseklikten atlayarak, saatte 1600 km hıza ulaştıktan sonra paraşütle yere inmeye çalışacak.

Helyum dolu bir balona bağlı basınçlı bir kapsülle yaklaşık 2.5 saat sürecek bir yolculukla stratosferin sınırına ulaşacak olan Fournier, her şey yolunda giderse, paraşütünü açmadan önce yaklaşık 10 dakika serbest düşecek.
Eksi 100 derece sıcaklığın yanı sıra, yüksek hızla düşüşün yarattığı hava direncinden kaynaklanan aşırı sıcaktan koruyacak 80 bin YTL değerinde karbon lifli bir kıyafet giyecek olan Fournier, ses patlaması için de özel bir kask kullanacak. Fournier, başarılı olursa en yüksekten serbest düşme, en yüksek irtifada balonla uçma, en uzun süre serbest düşme ve serbest düşmede hız rekorlarını kırmış olacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 GENÇLİK
 26 Mayıs 2008 Pazartesi 
Bizde 60 yaşın üzerindekiler hayattan elini çekiyor. Evinden bile dışarı çıkamıyor. Bir de bu insana bakın. Bu yaşta böylesine cesaret ve kuvvete ancak şapka çıkarılır. Helal olsun..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule