MENÜ
İstanbul 24/33
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAN KALE’LER GELİYOR
Türkiye'den
1 Mart 2016 Salı 12:06

UÇAN KALE’LER GELİYOR

Dünyanın en güvenilir ve en verimli ağır yük helikopteri olarak kabul edilen, çift pervanesiyle her türlü iklim, irtifa ve fırtına koşulunda görev yapabilen CH-47F Chinook’lar Önümüzdeki ay TSK’ya teslim edilecek

Dünyanın en güvenilir ve en verimli ağır yük helikopteri olarak kabul edilen, çift pervanesiyle her türlü iklim, irtifa ve fırtına koşulunda görev yapabilen ve TSK’nın envanterine katmak için sipariş verdiği CH-47F Chinook’lar önümüzdeki ay teslim alınacak.

CH-47F Chinook helikopterlerinin ABD’li üreticisi Boeing’e TSK için ilk etapta 6 helikopter siparişi verilmişti. Savunma Sanayii İcra Komitesi daha sonra 5 helikopterin daha sipariş edilmesini kararlaştırdı. Teslimatı yapılacak ilk 5 helikopter, Kara Kuvvetleri’nde hizmete girecek. 6’ncı helikopterin adresi ise Özel Kuvvetler Komutanlığı olacak. Siparişi sonradan verilen 5 helikopterden 4’ü de Özel Kuvvetler’e teslim edilecek. Bir helikopter ise zırhlı ve VIP donanımlı olarak üretilecek ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın hizmetine sunulacak.

TEK SEFERDE 55 ASKER

CH-47F Chinook, 55 askeri tam teçhizatlı olarak harekât bölgesine nakletme özelliğine sahip. Zırhlı personel taşıyıcıların, Zıpkın ve Atılgan kaideye monteli Stinger sistemlerinin, hava savunma füze sistemlerinin ve obüs bataryalarının taşınması amacıyla da kullanılabiliyor. CH-47F Chinook’un altındaki kanca gövdesinin dışında da yük taşıyabilmesini sağlıyor. 11 helikopterin yaklaşık 750 milyon dolara mal olması öngörülüyor.

Murat GÜRGEN-Habertürk

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mehmet
 2 Mart 2016 Çarşamba 15:29
Silah üreticileri bayram ediyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule