MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAN ARABADA ÖN SİPARİŞ
Dünyadan
29 Temmuz 2023 Cumartesi 09:21

UÇAN ARABADA ÖN SİPARİŞ

Dünyanın ilk uçan elektrikli otomobili ön siparişe açıldı. Çıkış tarihi ve fiyatı belli olan uçan arabalar ABD bayilerine doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Alef Aeronautics, uçan elektrikli otomobili ABD'de uçmak için yasal onay alan ilk kuruluş olmuştu. Şirket şimdi de uçan otomobili, bir otomobil bayisi aracılığıyla satmak için ön sipariş aldı.

Alef Aeronautics 2015 yılından bu yana imkânsızı başarmaya çalışıyor. Sürdürülebilir seyahatin sınırlarını zorlamak ve dikey kalkış (eVTOL) yeteneklerine sahip gerçek bir sürülebilir araba geliştirmeye çalışıyor. Ayrıca bu aracın görece uygun fiyatlı da olması gerekiyor.

Şirket yıllar içinde modeli geliştirmeye devam etti ve 19 Ekim 2022'de ilk yüzde 100 elektrikli uçan araba olan "Model A"yı tanıttı.

Alef Aeronautics'a göre uçan araba 320 kilometre gidebiliyor ve 175 kilometre uçabiliyor. Geçtiğimiz ay Alef'in "Model A"sı, ABD Federal Havacılık İdaresi'nden "Özel Uçuşa Elverişlilik Sertifikası" alan ilk elektrikli uçan araba oldu.

Model A üretiminin 2025'in dördüncü çeyreğinde başlaması ve teslimatların kısa bir süre sonra yapılması planlanıyor.

Alef Aeronautics yaptığı açıklamada, ilk uçan elektrikli otomobilin ön siparişlerinin yıl sonunda 400'den 2 bin 500'e ulaştığını duyurdu.

Şirket, 300 bin dolarlık Model A için ön siparişlere ekim ayında başladı ve normal sıra için 150 dolar veya öncelik için 1.500 dolar yatırma seçeneği sunuldu.

Siparişler arasında Kaliforniya'daki bir otomobil bayisi de dahil olmak üzere işletmelerle yapılan 400 araçlık satış anlaşmaları yer alıyor. Alef, modern bir uçağı bir otomobil bayisi aracılığıyla satmak üzere ön sipariş alan ilk şirket olarak tarihe geçti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule