MENÜ
İstanbul 12/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAKLARIMIZ AMELİYATHANE KADAR STERİL
Havacılık Haberleri
10 Aralık 2009 Perşembe 13:23

UÇAKLARIMIZ AMELİYATHANE KADAR STERİL

Uçaklarında uyguladıkları ‘Domuz Gribi’ önlemlerini basına tanıtan Atlasjet Havayolları yetkilileri, “Uçaklarımız bir ameliyathane kadar steril” dediler.

Atlasjet Havayolları halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı uçaklarda alınan önlemleri uygulamalı olarak basına tanıttı.

Atatürk Havalimanı apronunda park halinde olan şirketin Airbus 321 tipi uçağında basının karşısına geçen Atlasjet Teknik Başkanı Celalettin Durak ile Atlasjet uçaklarına ilaçlama hizmeti veren Aeropest firmasının ortağı doktor Mehmet Aydın, uçaklarda yaptıkları dezenfekte işlemleri ile bilgi verdi. Atlasjet Teknik Başkanı Durak, “20 ayda bir değişmesi gereken HEPA filtrelerini(uçak içerisinde havayı arındıran filtreler) bu sürenin gelmesini beklemeden değiştirdik. Ayrıca yolcularımıza el temizleme jeli dağıtıyoruz ve her sefer öncesi uçaklarımızın içi H1N1 virüsüne, bakteri ve mikroorganizmalara karşı ‘Dry Aero Fogger(Sisleme) yöntemiyle dezenfekte ediliyor. Uçaklarımız bir ameliyathanede sağlanan ortamla aynı derecede steril” diye konuştu.

Atlasjet uçaklarına ilaçlama işlemini yapan Aeropest firmasının ortağı doktor Mehmet Aydın, da her sefer öncesi elemanlarının uçakların içerisinde ‘Dry Aero Fogger’(sisleme) cihazıyla kimyasal içerikli ilaç püskürterek, uçağın her tarafını dezenfekte ettiğini söyledi. Aydın, “Bu yöntemle uçak içlerinde bakteri ve mikroptan arındırılmış temiz bir ortam yaratıyoruz. Yolcularımızın uçakta H1N1 virüsünü kapma olasılıkları neredeyse yok denecek kadar düşük” dedi.

 

ŞÜPHELİ VAKALARDA NE YAPILIYOR 

Uçak yolculuğu sırasında öksürük, yüksek ateş gibi domuz gribi belirtileri gösteren yolculara hangi prosedürlerin uygulandığı konusundaki sorulara Atlasjet yetkilileri, “Kabin içerisinde domuz gribi belirtileri gösteren yolcu varsa kendisine hemen bir maske verilerek, havayoluyla yayılan virüsün diğer yolculara geçmesi engelleniyor. Bu yolcu uçak müsaitse diğer yolculardan ayrı bir koltuğa oturtuluyor. Uçak boş değilse en azından yanındaki koltuk boşaltılıyor. İnişten sonra ise havalimanındaki sağlık otoritelerine teslim ediliyor” diye konuştular.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Uzman
 27 Aralık 2009 Pazar 17:46
Uygulama yapmak tabi ki gerekli. ancak bu iş birilerinin cebini doldurmak için öyle bir hale getirildiki. Özzellikle de doktorların. Baksanızza doktorlar bile ilaçlama işine girmiş.
 reklam
 10 Aralık 2009 Perşembe 14:38
reklam kokuyor baska bir numara yok sadece göz boyama . o ucak gunde 14 sefer yapıyor ilaclama ayda bir yapılıyor haftada bır yapsan ne olcak gunde bir yapsan ne olcak....hepa filtre de elektrik supurgesınde olur. cabin recirculation filtreler normal tozu tutan kagıt fıltrelerdir. mikrop ve bakteri süzmez...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule