MENÜ
İstanbul 10/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
UÇAK KAZANDIK DİYE KÖYDEKİ KOYUNLARI KESMİŞLER
Havacılık Haberleri
4 Mart 2017 Cumartesi 08:55

UÇAK KAZANDIK DİYE KÖYDEKİ KOYUNLARI KESMİŞLER

İstanbul Avcılar'da bir apartmanın bodrum katında bulunan uçakla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı

İstanbul Avcılar'da bir binanın bodrum katında bulunan ve Tercüman Gazetesi’nin Sibel Can'ın yaptığı çekilişle okuruna verdiği uçağı satın alan amatör havacılık tutkunu pilot Birol Yağcı, uçağın bodrum katına nasıl gittiğini anlattı.

20 BİN LİRAYA SATIN ALMIŞ

Gazetenin okuyucularına promosyon olarak vermek için ABD’den getirttiği Rotax motorlu, Fisher Super Koala tipi ahşap uçağı, çekilişle kazanan Bursalı Sacide Yıldız’dan 20 bin lira karşılığı satın aldığını ifade eden Yağcı, “Hatırladığım kadarı ile kadın köyde oturuyor. Uçak kazandığını duyunca köyde koyunları kesiyorlar piyango çıktı diye. Uçak denilince akla o zamanlar büyük bir şey geliyor. Bir bakıyorlar ufacık bir şey. ‘Kestiğim koyunların parasını çıkarmaz diyerek’ gazete ilanı ile satmaya karar veriyorlar” dedi.

Birol Yağcı

MOTORU PROBLEMLİYDİ

Uçağı satın aldıktan sonra Hezarfen Havalimanı taraflarına getirdiklerini ifade eden Yağcı, “O zamanlar ben de uçmayı bilmiyordum. Hezarfen Havaalanı kurulmamıştı. Çadır alıp içine koyduk. Murat Öztürk bilinen bir kişi, benim de arkadaşım. O uçurdu. Çok fazla uçurulmadı o uçak, motoru problemliydi. Bir şekilde uçtuk ama çok macerası var. Ondan sonra 7 tane uçağım oldu. Uçağı havacılığa meraklı bir arkadaşıma verdim. O da koyacak yerim yok diye bir arkadaşına vermiş. O da oraya koymuş ve yurtdışına gitmiş bildiğim kadarı ile ” diye konuştu.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule