MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRKİYE UÇUŞLARI AZALDI
Havacılık Haberleri
21 Nisan 2021 Çarşamba 04:21

TÜRKİYE UÇUŞLARI AZALDI

İran Havacılık Kurumu Sözcüsü Hasan Zibahş, İran ile Türkiye arasındaki uçuş kapasitesinin yalnızca yüzde beşinin devrede olduğunu söyledi

Havacılık Kurumu Sözcüsü Muhamme Hasan Zibahş , İran ile Türkiye arasındaki uçuşlarda önemli bir azalma olduğunu ve şu anda iki ülke arasındaki uçuş kapasitesinin yalnızca yüzde beşinin devrede olduğunu söyledi.

IRNA Haber Ajansının haberine göre, İran ile Türkiye arasındaki uçuşların yüksek kapasitesine rağmen Nevruz seferlerinin sona ermesinden bu yana bu kapasitenin sadece yüzde 5'inin kullanıldığına dikkati çeken Zibahş, 'Bu düşüşün nedenlerinden biri seyahat turlarının askıya alınması olabilir. Korona ile Mücadele Kurulu resmi açıklama yapmadığı sürece iki ülke arasındaki uçuşları durdurma planı bulunmuyor' dedi.

Uçuşların azaltılmasının iki ülke yetkililerinin kararı ile alındığına değinen Zibahş, uçak seferlerinin devam ettiğini ve son 24 saatte İran'dan Türkiye'ye 5 sefer, bu ülkeden İran'a ise 7 seferin yapıldığını dile getirdi.

Türkiye'ye sefer yapabilmek için 96 saat geçerliliği olan negatif PCR testi ve yüksek riskli ülkelerde 8 yaşın üzerindeki yolcular için ülkeye giriş yaptıktan sonra yeniden test edilmesi ve diğer ülkelerdeki trafikte negatif sağlama şartı ile yeniden test edilmesi gerektiğini hatırlatan Zibahş, '96 saat geçerliliği olan PCR testi menşe ülkede yapılmalı ve ülkeye girdikten sonra sendromik bakım yapmak ve gerekirse yeniden test etmek şarttır' diye ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule