MENÜ
İstanbul 16/21
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRBÜLANS UÇAK DÜŞÜREMEZ
Havacılık Haberleri
29 Ekim 2014 Çarşamba 08:38

TÜRBÜLANS UÇAK DÜŞÜREMEZ

ABD’li pilot Patrick Smith, hava yolculuğunun en büyük kâbuslarından türbülansın ‘doğal olduğunu’ söyledi. Smith, bir uçağın türbülans nedeniyle zarar görmesinin ise imkânsız olduğunu belirtti

ABD’li pilot Patrick Smith, uçak yolculuğuyla ilgili az bilinen gerçekleri paylaştı. ‘Bir pilota sorun’ adlı blogun yazarı Smith, yolcuların en çok korktukları olay olan türbülansın tamamen doğal olduğunu ve uçağa bir zarar vermediğini ifade etti.

Pilotların türbülans esnasında fazla birşey yapmadıklarını anlatan Smith, uçağın zaten koruyucu donanımlara sahip olduğunu, bir uçağın kanatlarının türbülans nedeniyle zarar görmesinin imkânsız olduğunu belirtti.

‘Sadece bir konfor meselesi’

Uçak yolculuğu yapanların en büyük korkusu olan türbülansın sadece bir ‘konfor’ meselesi olduğunu anlatan pilot, bu olay esnasında yaralananların da sadece kemer takmadıkları için bu durumla karşılaştıklarını ifade etti. Geçen hafta, Singapur Havayolları’na ait bir yolcu uçağında türbülans nedeniyle 14 kişi yaralanmış, uçak yaralıların tedavisi için acil iniş gerçekleştirmek zorunda kalmıştı.

‘Sebebi uçuşun fazla olması’

Bununla beraber, çoğu yolcu korkuları nedeniyle uçağın sallamasını abartılı bir şekilde hissediyor. Blogunda kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Smith, ‘türbülansın iklim değişikliği ile bir ilgisi olup olmadığına’ yönelik soruya da cevap verdi. Smith, “Türbülans vakalarının artmasının sebebi, gün geçtikçe daha fazla uçağın uçuyor olması. Hava ulaşımı arttıkça türbülans ihtimali de artıyor” dedi. Yazdığı blog Time dergisi tarafından en iyi 25 blog arasında gösterilen Smith, “Bugüne kadar ‘sadece türbülans’ yüzünden hiçbir uçak düşmedi” diye ekledi.

Milliyet

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule