MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
Havacılık Haberleri
16 Mart 2024 Cumartesi 13:04

TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI

Tasman Denizi üzerinde türbülansa düşen LATAM uçağında 50 kişinin yaralanması olayına ilişkin yeni bir iddia gündeme geldi

Sidney'den Yeni Zelanda'nın Auckland kentine uçan LATAM Havayolları'na ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak, bu hafta başı Tasman Denizi üzerinde türbülansa düşmüş ve 50 kişi yaralanmıştı.

ABD’de Wall Street Journal Gazetesi’nde yer alan bir haberde, uçağın ani irtifa kaybının türbülanstan değil, kokpitte meydana gelen bir hatadan kaynaklandığı öne sürüldü.

Habere göre, kabin memurunun, pilota yemek verirken yanlışlıkla pilot koltuğundaki bir düğmeye basmış olabileceği, bunun sonucunda koltuğun öne doğru kayarak kontrol aygıtlarına çarpmış olduğu ve uçağın ani irtifa kaybına yol açtığı ifade edildi. Pilotun, derhal duruma müdahale ederek kontrolü ele aldığı ve uçağı güvenli bir şekilde indirdiği vurgulandı. Ancak böyle bir hatadan kaynaklanan olay nedeniyle yaralanan 50 kişiden 13’ünün tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Wall Street Journal’in bir başka haberinde ise Boeing tarafından 787 Dreamliner'ı işleten havayollarına “kokpit koltuğu anahtarlarının incelenmesi ve bakımına ilişkin talimatlar içeren" tavsiye niteliğindeki bir yazı gönderdiği ifade edildi.

Boeing’in bu tavsiyesinin, LATAM uçağında meydana gelen olayı doğruladığı bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule