MENÜ
İstanbul 12/20
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TUPOLEV -160’LARIN YOLU KESİLDİ
Dünyadan
5 Ekim 2016 Çarşamba 00:10

TUPOLEV -160’LARIN YOLU KESİLDİ

Fransa Hava Kuvvetleri, “Tupolev 160” tipi iki adet Rus hava bombardıman uçağının, eylül ayı sonunda ülkenin kuzeyindeki Bretagne sahilinde uçarken, Fransız savaş uçakları tarafından yolunun kesildiğini açıkladı

Fransa Hava Kuvvetleri basın servisinden yapılan yazılı açıklamada, Tupolev 160 tipi iki adet Rus bombardıman uçağının, 22 Eylül'de önce Norveç'in kuzeyinde, daha sonra İrlanda'nın batısında ve ardından Fransız sahillerinde radara takıldığını duyurdu.

Açıklamada, Tours kentinden havalanan iki adet Fransız “Rafale” tipi savaş uçağın, Bretagne açıklarında Rus bombardıman uçaklarının yolunu kestiği ve kendilerini uluslararası hava sahasına kadar eşlik ettiği kaydedildi.

Rus uçakların daha sonra İspanya sahillerine doğru uçtuğu kaydedilen açıklamada, bu kez İspanyol savaş uçaklarının havalanarak, Rus bombardıman uçaklarının yolunu kestikleri bildirildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule