
''TÜRKİYE ÖRNEK ÜLKE''

KUZEY IRAK UÇUŞLARINDA SON DURUM

ELVAN: ATATÜRK HAVALİMANI KAPANMAYACAK

LUFTHANSA BİYOKEROSİN KULLANACAK

Bugün Türkiye’de faaliyet gösteren uçuş okullarının yöneticileri ile bir araya gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, dünyada ve ülkemizde pilot ihtiyacının arttığını, THY olarak yılda 500 pilota ihtiyaç duyduklarını, 200 dolayında pilotu kendilerinin yetiştirdiğini, 300 dolayında pilotu da yurtdışındaki uçuş okullarından temin ettiklerini söylediği öğrenildi.
Şimdiye kadar kendi akademileri dışında yurtdışına yöneldiklerini ama artık Türkiye’deki uçuş okullarının da öğrenci vermeleri için her bakımdan yeterli duruma geldiklerini söyleyen Kotil’in, “Bu konuda sizinle işbirliği yapmak istiyoruz” dediği Airkule.com’a gelen bilgiler arasında. THY Genel Müdürlük binasında yapılan toplantıya Kotil’in yanı sıra THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora ve Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci’nin de katıldığı öğrenildi. Uçuş okullarından ise Anadolu Üniversite katılmazken, 19 Mayıs ve Özyeğin Üniversitesi, Türk Hava Kurumu, Barış Havacılık, ERAH, AFA, AYJET ve TARKİM Uçuş okulları katıldı.
THY’nin Aydın Çıldır’daki kendi uçuş okulunda kapasite artırıp yılda 200 pilot yetişmeyi düşündüğü, yurt içindeki uçuş okullarına yönelik açılım yapma niyetini paylaştığı öğrenildi.
Airkule.com-ÖZEL
Haberin Videosu
MAMİ'YE 9 Ocak 2015 Cuma 11:12
|
Eğitimci 9 Ocak 2015 Cuma 08:55
|
Editörün Notu 9 Ocak 2015 Cuma 00:20
|
mami 8 Ocak 2015 Perşembe 23:17
|