MENÜ
İstanbul 15/19
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
THY’DEN “RAMAZAN” HEDİYESİ
Havacılık Haberleri
13 Temmuz 2014 Pazar 12:49

THY’DEN “RAMAZAN” HEDİYESİ

Hava-İş Sendikası, THY’de çoğunluğunu greve katılan işçilerin oluşturduğu ve Mayıs ayında savunmaları istenen bir grup personelin ramazan ayı içinde işten çıkarıldığını duyurdu

Daha önce verimsizlik gerekçesiyle savunmaları alınan personelin “işten çıkarılmayacağı” sözlerine rağmen THY yönetiminin Ramazan ayında işçi çıkardığını duyuran Hava-İş, tensikatı “THY’den Ramazan Hediyesi” olarak yorumladı. Hava-İş Sendikası THY yönetiminin verdiği sözlere sadık kalmadığını vurgularken işten çıkarılan üyelerinin yanında olacaklarını ve her türlü desteğin verileceğini bildirdi.

Hava-İş Sendikası’nın açıklaması şöyle:

THY A.O.’DAN RAMAZAN HEDİYESİ  

22.05.2014 tarihli yazımızla ihtar ettiğimiz fakat daha sonra THY A.O. yönetimi ile yapmış olduğumuz bazı görüşmeler neticesinde 28.05.2014 tarihinde yayınladığımız yazımızda da belirttiğimiz üzere verimsizlik iddiasıyla iş akdi feshedilmek istenen ve çoğunluğunu greve katılan üyelerimizin oluşturduğu arkadaşlarımızın işten çıkarılmayacaklarına dair tarafımıza iletilen bilgileri sizlerle paylaşmıştık.

Üzülerek görmekteyiz ki THY A.O. yönetimi beyanına sadık kalmamış ve bu üyelerimizin iş akitlerini feshetmeye başlamıştır.

Aynı zamanda sevgi ve bağışlanma ayı olan Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde sergilenen bu tavırların düşündürücü olduğu gözlerden kaçmamalıdır.

Hava-İş Sendikası yönetimi olarak bizler için tek bir üyemizin dahi ne derece önemli olduğunu hatırlatıyor ve THY A.O. yönetimini bu tutumlarından dolayı kınıyoruz.

Üyelerimizin yanında olduğumuzu ve mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda her türlü desteğe hazır olduğumuzu, üyelerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 hakiki vatandaş
 16 Temmuz 2014 Çarşamba 16:19
THY, sende bu işçileri daha dün gibi! işe geri almadın mı? verimsizlik imiş! Otomasyon larını iyi yapsaydın o zaman.
 hakiki vatandaş
 16 Temmuz 2014 Çarşamba 15:02
ŞİMDİ; Kimse kimseyi üzmesin kaptanlar... Neden kimse çıkıp da " Ey vatandaş sen 1974-1980 yılları arasında ne olaylar yaşadın" irdelemesini yapmıyor.
 Faruk Sayılr
 14 Temmuz 2014 Pazartesi 18:39
Umarım yayınlarsınız diye yazıp, çok önemli bir dokundurmada bulunduğunu zanneden. Zat; burası THY değil ve takip ediyorsanız görmeniz gerekirdi ki, hemen solda bulunan prensipler dahilinde tüm yorumlar yayınlanır. Ayrıca nasıl bir ilgi kurdunuz anlamadım ama, o zamanlar Atatürk'çü bir subay olarak oylamaya gidip Hayır oyu verdim. Üşenmezseniz bir mail atın da 12 Eylül mağduru olmak ne demek anlatayım.
 umarım yayınlarsınız
 14 Temmuz 2014 Pazartesi 13:33
Biz Türk insanı balık hafızalı olduğumuzdan hep unuturuz; 1982 anayasası 17.215.559 "kabul" (yüzde 91.37) oyuyla kabul edildi, sonradan herkes ben evet oyu vermedim demeye başladı, ama sonuç ortadaydı Eeeee şimdi bunların seçilmesinde sizlerde dolaylı yoldan katkıda bulunmadınız mı???? sayın Sayılır!!!! ve değerli Altan.
 kedi
 14 Temmuz 2014 Pazartesi 05:51
hak ihlallerini sevgi ve bağışlanma terimleriyle karşılayan bir sendika. aslında sendika ölmüştür de cenazesini kaldırmaya içimiz elvermiyor sanırım.
 Tlha
 14 Temmuz 2014 Pazartesi 05:42
Buneya bu fiyatlar ben sikayetciyim memlekete gidcem ama ucak biletleri cok pahali biraz insaf nerden getirelim onca parayi bu devirde din de para olmus imanda insafsizlar bu durumdan hic memnun degiliz
 
 13 Temmuz 2014 Pazar 17:28
ağzınıza sağlık Sn.Sayılır kaptan. aynı soruyu ben de tekrar sormak isterim. sendikanın atanmış memurlarının ne gibi destek olacakları merak konusudur.
 Faruk Sayılır
 13 Temmuz 2014 Pazar 16:27
Bravo sendika yönetimine, işte sendikacılık budur. Kınama ve mübarek Ramazan ayına uygun görmeme. Bir de böyle ağır bir bildiri için işverenden özür dileselerdi her şey tamam olacaktı. Şu vermeye hazır oldukları desteğin ne olduğunu da belirtirlerse Hava-İş sendikasının tarihinde yeni bie sayfa açmış olurlar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule