MENÜ
İstanbul 18/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEST UÇUŞUNU YAPTI
Havacılık Haberleri
2 Eylül 2020 Çarşamba 08:15

TEST UÇUŞUNU YAPTI

Yakıt tasarruflu V uçak ilk deneme uçuşunu başarıyla tamamladı

Havacılıkta önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayacağı belirtilen ve Hollanda'daki Delft Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen V şeklindeki yolcu uçağının (Flying-V) küçük ölçekli modeli, ilk deneme uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 

Şu anda piyasadaki en verimli uçak olan Airbus A350'den yüzde 20 daha az yakıt tüketecek olan V uçağın, yakıt tasarrufu nedeniyle havacılığın daha sürdürülebilir hale gelmesine büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor. Delft Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin 2017'den beri üzerinde çalıştığı uçak projesi, Hollanda Kraliyet Havayolları (KLM) ve Airbus firması tarafından destekleniyor.

'En verimli hava aracı olacak'

Hollandalı öğrenciler tarafından geliştirilen V harfi şeklindeki uçağın yolcu kabini, kargo güvertesi ve yakıt tankları, kanat içerisine yer alacak.

BBC

?

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule