MENÜ
İstanbul 9/15
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEMEL KOTİL: İŞLER 10 YILDA BİTMİYOR
Havacılık Haberleri
1 Mart 2015 Pazar 11:04

TEMEL KOTİL: İŞLER 10 YILDA BİTMİYOR

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yıl asıl büyümenin frekans derinliğinde görüleceğini ve yeni gelen uçaklarla dünyanın her yerine yeni hatlar açacaklarını söyledi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünyanın her yerinde yeni hatlar açarak büyümeye devam edeceklerini söyledi. Kotil, "Asıl büyümeyi frekans derinliğinde, yani dikey büyümede göreceksiniz. Gelen uçakları daha çok sefer artırmada kullanacağız" dedi.

2015 hedefleri ve gündeme ilişkin SABAH'ın sorularını yanıtlayan Kotil, THY'nin global havacılık sektöründe rekabetin iyice kızıştığı bir dönemde emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

"2006'da bir yılda 24 yeni hat açtığımızda göze batıyordu. Şimdikiler pek göze batmıyor" diyen Kotil, bu yıl daha çok dikey büyüme gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Kotil, "Gelen uçakları daha çok sefer artırmada kullanacağız. Avrupa'da yeni şehirlere uçacağız. Afrika başta olmak yeni noktalar geliyor" dedi.

İŞLER 10 YILDA BİTMİYOR

THY'den ayrılacağı yönünde yapılan yorumları da Emirates CEO'su Tim Clark'a atıf yaparak değerlendiren Kotil, 12 yıldır görev yaptığı THY'de 10 yıldır da genel müdür olduğunun altını çizdi. Kotil, "Tabi bu uzun bir süre. Herkes 'değişiklik yapar mısınız' diye soruyor. Tim Clark bugünkü Emirates'i meydana getiren kişidir. 1986 yılından beri Emirates'in başında. Dolayısıyla 10 yılda bu işler bitmiyor" dedi.

Paralel yapının telefonunu dinlediği kişiler arasında da yer alan Kotil, "O telefonum halen bende. Telefon numaramı kapatmayı hiç düşünmüyorum" diye konuştu.

REKABET DAHA DA KIZIŞIYOR

THY’nin Pazar payının genel müdürlük görevinin ilk yıllarından itibaren büyüdüğünü söyleyen Kotil, Oran büyüyorsa ben yorulmadım demektir. Bu da göreve yıllarca devam edebilirim anlamına geliyor. Bu yıl özellikle THY’de olmak istiyorum” dedi. Kotil, THY’nin bu dönemde hem Batılı hem Doğulu hem de Körfez’deki havayolu şirketleriyle daha fazla rekabet edeceğini vurguladı.

CEVDET ÖZDEMİR-Sabah

 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Takunyasız
 6 Mart 2015 Cuma 08:09
Yandaş medyada çanak sorularla manipülasyona devam. Çok başarılıyız imajı bozulmasım amaaann
 Yanlış
 2 Mart 2015 Pazartesi 10:26
Yorum yanlış habere gelmiş, ama olsun Kotil' de okusun
 BİRİSİ
 1 Mart 2015 Pazar 17:19
Vahdet Gündüz neden kızsın ki, o da aynı yere gelmiş. Ayrıca, yazıdan o devirler yalnızca sefahat vardı anlamı çıkarılmasın. Görevin kralı yapılır, padişah gibi de eğlenilirdi. Dostluklar, arkadaşlıklar ve aşklar Yeşilçam filmleri gibiydi. Kavgalar bile daha naif ve dürüstçeydi. Ha, bu yazılar çoğaltılamaz mı? Kuşkusuz daha ilginç ve güzelleri kaleme alınabilir. Ama, zaman, mekan ve isim verilmeyen anılar boşlukta sallanan hikayeler gibi anlamsızlaşabilir. Bu bilgiler paylaşılsa bazı insanlar rahatsız olabilir. Yine en iyisi eskimiş tahta masalarda toplanan ihtiyarların rakı lezzetiyle anılarını birbirlerine sanki gizli kalmış sırlar gibi heyecanla anlatılmasıdır. Şansı olan o masalarda olanlardır...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule