MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TEKERLEKLİ SANDALYE DÜŞMANLIĞI
Havacılık Haberleri
21 Kasım 2023 Salı 10:29

TEKERLEKLİ SANDALYE DÜŞMANLIĞI

ABD’de American Airlines'ın bir görevlisinin, tekerlekli sandalyeyi köprüden aşağı attığını gösteren video eleştirilere neden oldu

ABD’de American Airlines görevlisinin, bir tekerlekli sandalyeyi köprüden aşağı yuvarlamasını gösteren video, görevlilerin tekerlekli sandalyelere, mobilite cihazlarına yanlış davranışlarını gündeme getirdi.

Videoda görülen görevlinin tekerlekli sandalyeye adeta düşmanca davranışı sosyal medyada tepki çekerken, American Airlines’ın, çalışanları bu alanda eğitmesi gerektiği konusu tartışmaya açıldı.

Eleştiriler üzerine American Airlines, engelli yolcuların seyahat deneyimini iyileştirmeye odaklanmak için Müşteri Erişilebilirlik ekibiyle toplantı düzenledi.

American Airlines’tan bir yetkili "Bizimle yolculuk yapan tüm engelli müşterilerimizin mobilite cihazlarının bakımını sağlayarak, onlara destek olmamız gerektiğinin farkındayız. Videoda görülen davranış, son derece kaygı verici. Bu konuda gereken her türlü önlemi alacağız” diye konuştu.

ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın istatistiklerine göre, Ağustos ayında 1.104 adet tekerlekli sandalye ve diğer yardımcı cihazlar havayolları tarafından yanlış kullanıldı.

Allegiant Air, ayda yalnızca bir aksilik bildirerek tekerlekli sandalye kullanımında en dikkatli davranan havayolu şirketi oldu. Tablonun diğer ucunda ise çok sayıda tekerlekli sandalye ve yardımcı ekipmana zarar veren Spirit Airlines yer aldı.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule