MENÜ
İstanbul 18/27
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAV KARLILIĞINI ARTIRDI
Havacılık Haberleri
2 Kasım 2012 Cuma 16:42

TAV KARLILIĞINI ARTIRDI

TAV Havalimanları Holding’in (“TAV”), 2012 yılı ilk dokuz aylık finansal sonuçlarına göre net kârı 102 milyon Avro olarak gerçekleşti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 35 milyon Avro kâr açıklamıştı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “2012’nin ilk dokuz aylık performansını değerlendirdiğimizde TAV’ın operasyonel ve finansal başarısının hız kesmeden devam ettiğini görüyoruz. Toplam yolcu sayısındaki artış, dikkat çekici şekilde devam ederken FAVÖK‘de çift haneli büyümeyi sürdürdük ve kârlılığımızı artırmaya devam ettik. Konsolide gelirlerimiz önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırdığımızda yüzde 23 artarak 2012 yılının ilk dokuz ayında 818 milyon avroya yükseldi. Konsolide FAVÖK 205 milyon avrodan 253 milyon avroya ulaştı. Böylece kuvvetli nakit yaratma performansımız da sürmüş oldu. Serbest nakit akışımız ise dokuz aylık performansta yüzde 30 oranında artarak 194 milyon avroya ulaştı” dedi.

Şener, “2012’in ilk dokuz ayında TAV, 54 milyon yolcuya hizmet verdi ve şimdiden geçtiğimiz yılın toplam yolcu sayısını geride bıraktı. Organik ve inorganik büyümenin güçlü şekilde devam etmesi yolcu rakamlarının artışında da önemli bir rol oynadı. Hizmet verdiğimiz havalimanlarındaki organik büyüme yüzde 19 olurken, portföyümüze 2012 yılında katılan Medine Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali yüzde 16’lık bir inorganik büyüme yarattı. Bu yıl ilk Hac misafirlerimize TAV markasının kalitesiyle hizmet vermenin gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Öte yandan Ege Bölgesi’nin gelişimine yaptığımız katkının 2032 yılına kadar sürecek olmasının da heyecanını taşıyoruz.” dedi.

Şener sözlerini şöyle sürdürdü: “Sonuç olarak şirket başarısının ve sosyal başarının bağlantılı olmadığı kazançlar ve faydalar peşinde değiliz. Biz çalışanlarımızı ve müşterilerimizi mutlu ederek ve de çevreye duyarlı, ülke menfaatlerini öne çıkaran faydalar peşinde koşmaya devam edeceğiz.”

ÖZET FİNANSAL VE OPERASYONEL BİLGİLER

(milyon avro) 

9A12

9A11

% değişim 

Konsolide ciro

818

666

23%

FAVÖK

253

205

23%

FAVÖK marjı (%)

30,9%

30,8%

0,1 puan

Net Kâr

102

35

191%

Ortalama çalışan sayısı

21.890

19.847

10%

Yolcu sayısı (mn)

54

40

35%

- Dış hat

31

24

27%

- İç hat

23

15

49%

Not: Bu bültendeki bilgiler düzeltilmiş ciro ve FAVÖK baz alınarak hesaplanmıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule