MENÜ
İstanbul 22/34
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAV'DAN İHALE AÇIKLAMASI
Havacılık Haberleri
17 Kasım 2011 Perşembe 20:25

TAV'DAN İHALE AÇIKLAMASI

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nin işletmesini kazanan TAV açıklama yaptı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nin işletmesini kazanan TAV açıklamayaptı.

İşte o açıklama:

 

TAV Havalimanları İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nin işletmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Euro+ KDV’lik teklifi ile kazandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye göre İzmir Adnan Menderes Havalimanı 2032 yılı sonuna kadar TAV Havalimanları tarafından işletilecek. TAV Havalimanları İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro yatırım yapacak.

610 MİLYON EURO

TAV Havalimanları, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ tarafından yapılan İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı verilmesine ilişkin ihaleyi 610 milyon Euro + KDV teklifi ile kazandı. 2032 yılı sonuna kadar işletme hakkına ilişkin dokuz buçuk saat süren ihaleye TAV Havalimanları tek başına 11 tur teklif verdi. Verdiği teklifle TAV Havalimanları ihaleye katılan IC İçtaş – Fraport ve Limak GMR Grubu’nun tekliflerini geride bıraktı.

İZMİR'İ DAHA DA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Özellikle son yıllarda, gerek ekonomik gerek sosyolojik olarak atağa geçen İzmir kentinin en önemli altyapı projesi olarak gördüğüm Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir bu altyapı hizmetini hak ediyordu, bu terminalle birlikte İç ve Dış Hatlar’da yaratılacak kapasitenin gerek istihdam gerekse ekonomik açıdan bölgeye çok ciddi katkısı olacağına inanıyorum. Ege çanağının yurtiçi ve yurtdışı ile bağlantı noktasında TAV’ın hizmet kalitesini İç Hatlar’a da taşıyacağız. Dış Hatlar işletmemiz ile birlikte büyük bir sinerji yaratmayı planlıyoruz. İzmir ile pek çok ülke arasında kurduğumuz köprünün güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız. İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa’da İç ve Dış Hatlar Terminalleri’ni birlikte işletmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İstanbul’da 2011 yılında bu sinerji transfer yolcuda yüzde 27 büyüme yarattı. Havalimanı işletmeciliğinde İzmir’i daha da geliştirmeyi istiyoruz” dedi.

250 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAĞIZ

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener, “İhalede verdiğimiz 610 milyon Euro + KDV teklif ile Ulaştırma Bakanlığımız ve Devlet Hava Meydanları’na da önemli bir kaynak sağlamış olacağız. Adnan Menderes Havalimanı’na 250 milyon Euro yatırım yapacağız. Kamuya sağladığımız bu katkı da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır” dedi. 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Tav İstanbul
 18 Kasım 2011 Cuma 14:17
Şair Ziya Gökalpin dediği gibi Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur. Yola çıktığımız andan itibaren geçen 10 yıllık maratonda gerçekleştirdiğimiz bu başarılar için tüm TAV çalışanları olarak kendimizle gurur duyuyoruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule