MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TAKSİCİLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK
Türkiye'den
6 Kasım 2023 Pazartesi 15:52

TAKSİCİLERDEN FİLİSTİN’E DESTEK

İstanbul Havalimanı Taksicileri ‘Filistin halkının yanındayız’ yazılı afişlerle İstanbul sokaklarında dolaşacak

İsrail’in  Gazze’ye yönelik saldırıları her geçen gün artarak devam ederken, Türkiye’nin bir çok yerinde yapılan protestolara İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi üyesi taksiciler de katıldı.  İstanbul Havalimanı Taksicileri ‘Filistin halkının yanındayız’ yazılı afişlerle İstanbul sokaklarında dolaşacak.

İsrail güçlerinin, Gazze’ye saldırıları artarak devam ederken, dünyanın birçok bölgesinde saldırılara tepkiler de sürüyor. 

Gazze’de yaşanan yoğun saldırılara,  İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif üyeleri tepkilerini pankart asarak ve korna çalarak gösterdi. Koopertife bağlı 1800 taksiye İngilizce ve Türkçe olarak yazılmış ‘Mazlum Filistin halkının yanındayız’ afişleri taksilere yapıştırıldı. 

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, "İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi ve Sabiha Gökçen Havalimanı Taksiciler Kooperatifi olarak aynı anda böyle bir eylem başlattık. Araçlarımıza mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu gösteren afişler astık. Yaklaşık bir aydır mağdur ve mazlum Filistin halkını havadan karadan denizden her taraftan kapatmışlar. Su yok, elektrik yok, ısıtıcı hiçbir şey yok. Yiyecek yok, içecek yok, hastane yok. Yukarıdan bombalıyorlar. İnsanlar çığlık attıkça onlar bombalamaya devam ediyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Biz Türk Milleti olarak mağdur ve mazlum insanların sürekli yanında olmuşuz. Mazlumların yanında olmak bize atalarımızdan ecdadımızdan bize kalan bir mirastır. İnsanlar hem canından, hem malından hem de vatanından sürülüyor. Biz bunu protesto ediyoruz, bunu kabul etmiyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Bir şerefi vardır. Bu ahlaksızca şerefsizce bir savaştır. Yaklaşık 1800 taksideki afişlerle İstanbul sokaklarında gezeceğiz. Mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu hem Türkçe hem de İngilizce yazı ile bunu protesto ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule