MENÜ
İstanbul 24/29
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SWISS'DE KAR BEKLENENİN ÜSTÜNDE
Havacılık Haberleri
9 Ağustos 2007 Perşembe 08:57

SWISS'DE KAR BEKLENENİN ÜSTÜNDE

1 Temmuz 2007 tarihinde Lufthansa tarafından tüm hisseleri satın alınan Swiss International Air Lines, 2007'nın ilk yarısı için 295 milyon İsviçre Frankı(244.8 milyon Dolar) kâr elde ettiğini açıkladı. Bu rakam, bir sene öncesinin dört katını oluşturuyor.

"Bu sonuç beklentilerimizin üzerinde" diyen şirketin CEO'su Christoph Franz, şu açıklamayı yaptı:

"Bu yüreklendirici yarı yıl başarısı bizim stratejik hamlelerimize olan inancımızı pekiştirdi. Bu sonuçlar beklentilerimizin üzerinde. Lufthansa ve Star Alliance Topluluğu ile birleşmenin getirdiği işbirliği, yolcu ve kargodaki talep artışını da beraberinde getirdi. İkinci çeyrekteki kâr artışı ise 72 milyon İsviçre Frank'ından 177 milyon İsviçre Frank'ı olarak kaydedildi.


Yarı yıl operasyon geliri yüzde 16.6'lık bir yükselişle 2.3 milyar İsviçre Frankına ve operasyon kârı da 98 milyon Franktan 285 milyon İsviçre Frankına yükseldi. Böylece ikinci çeyrekteki yüzde 16.1'lik 1.22 milyarlık İsviçre Frankı kâr, işletme faaliyetlerinden (EBIT) elde edilen kârın 75 milyondan 163 milyon İsviçre Frankı artmasını sağladı. İlk yarıda yolcu sayısı yüzde 13.4 artışla 5.7 milyona, doluluk oranı ise 1.1 puan artarak yüzde 78.8'e ulaştı."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule