MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SURİYE'DE MQ-9 OPERASYONU
Dünyadan
11 Temmuz 2023 Salı 10:51

SURİYE'DE MQ-9 OPERASYONU

Suriye'de üç MQ-9 Reaper insansız hava aracının kullanıldığı bir operasyonda üst düzey bir IŞİD militanı öldürüldü. Aynı gün MQ-9 Reaper İHA'ların Rus uçakları tarafından taciz edildiği ileri sürüldü

ABD Merkez Komutanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre, Suriye'de üç MQ-9 Reaper insansız hava aracının kullanıldığı bir operasyonda üst düzey bir IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.   

Öte yandan operasyonun yapıldığı gün içinde ABD'nin MQ-9 Reaper insansız hava araçlarının Suriye üzerinde Rus savaş uçakları tarafından "taciz edildiği" bildirildi.  

ABD Hava Kuvvetleri (USAF) tarafından kullanılan bir insansız hava aracı olan MQ-9 Reaper, yüksek irtifa gözetleme yetenekleriyle ve ilk "avcı-öldürücü" İHA olarak biliniyor.  

Adı açıklanmayan bir savunma yetkilisi, hedef alınan IŞİD lideri Usamah al-Muhajir'in Halep bölgesinde motosiklet sürerken öldürüldüğünü ABC News'e doğruladı. 

ABD CENTCOM komutanı General Michael Erik Kurilla yaptığı açıklamada, "IŞİD, yalnızca bölge için değil, bölgenin çok ötesinde bir tehdit olmaya devam ediyor" dedi. 

Kaynak: Aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule