MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ
Havacılık Haberleri
24 Şubat 2024 Cumartesi 13:28

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ

JFK Havalimanı Terminal 1'de yer hizmetlerini gerçekleştirecek tüm ekipman, elektrikli araçlardan oluşacak

New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda yeni Terminal 1’de sürdürülebilirlik hedefi belli oldu. Terminal 1’de yer hizmetlerini gerçekleştirecek tüm ekipmanın, elektrikli araçlardan oluşması kararlaştırıldı.

JFK Havalimanı’nda 2030 yılına kadar tamamlanması gereken 19 milyar dolarlık dönüşümün bir parçası olan Terminal 1’in, 2026 yılında hizmete girmesi planlandı. Havalimanı yönetimi, tamamen elektrikli araçlardan oluşan yer hizmetleri filosu alımı için bir ihaleye hazırlandı ve istekli firmalardan teklif toplanmaya başlandı.

Tamamen elektrikli yer hizmeti ekipmanı filosu, Havalimanı yönetiminin, 2050 yılına kadar “net sıfır sera gazı emisyonu”na ulaşma stratejisini desteklemede önemli bir rol oynayacak.

Destekleyici altyapı

JFK'de elektrikli araçların yerde kullanımını kolaylaştırmak için her kapıda sürdürülebilir yer ekipmanı filosunu destekleyen şarj istasyonları bulunacak.

Yeni Terminal 1 CEO'su Gerrard Bushell, terminal inşaat sürecinin ilerlerken, tamamen elektrikli yer hizmeti ekipmanı filosunun, emisyonları azaltarak, hava yolculuğunu daha sürdürülebilir hale getireceğini ve operasyonel verimliliği sağlayacağını söyledi.

Kaynak: SimpleFlying.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule