MENÜ
İstanbul 23/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SPIRIT AIRLINES'TA MALİ SIKINTI
Havacılık Haberleri
9 Nisan 2024 Salı 08:20

SPIRIT AIRLINES'TA MALİ SIKINTI

Sipariş ettiği Airbus uçakların teslimatını erteleyen Spirit Airlines, 260 pilotunu da ücretsiz izne çıkaracağını duyurdu

ABD'li düşük maliyetli havayolu Spirit Airlines, sipariş ettiği yeni Airbus teslimatlarını ertelerken, 260 pilotu da izne çıkaracağını duyurdu. 

Spirit Airlines dün yapılan anlaşmayla, Airbus'tan 2025'in ikinci çeyreğinden 2026 sonuna kadar teslim edilmesi planlanan tüm uçakların 2030 ile 2031 arasında teslim edilmesine karar alındığını doğruladı.

Spirit Airlines, Airbus teslimatlarının ertelenmesiyle önümüzdeki iki yıl içinde şirketin likidite pozisyonunu yaklaşık 340 milyon dolar artırmayı planlıyor.     

Spirit Airlines CEO'su Ted Christie, "Airbus ile anlaşmamızda yapılan bu değişiklik, Spirit'in kârlılığı artırma ve bilançomuzu güçlendirmeye yönelik kapsamlı planının önemli bir parçasıdır. Uçak teslimatlarını ertelemekle, likiditemizi artırarak, rekabet ortamındaki değişikliklere uyum sağlamayı hedefledik. Şirketimize finansal istikrar sağlayacağız" diye konuştu.

Havayolu şirketi ayrıca Pratt & Whitney motorlarında yaşanan sorunlardan kaynaklı işletemediği uçaklar ve ertelenen teslimatlar nedeniyle 260 pilotunun 1 Eylül 2024'ten itibaren ücretsiz izne çıkarılacağını duyurdu. 

Kaynak: aerotime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule