MENÜ
İstanbul 21/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SORUNLU ‘TİTANYUM’ BULGUSU
Havacılık Haberleri
15 Haziran 2024 Cumartesi 08:44

SORUNLU ‘TİTANYUM’ BULGUSU

Boeing ve Airbus üretimi bazı uçaklarda sahte belgelerle dağıtılan titanyum elementinin kullanıldığı parçaların bulunduğu iddiası üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldı

Boeing ve Airbus üretimi bazı uçaklarda sahte belgelerle dağıtılan “titanyum” elementinin kullanıldığı parçaların tespit edilmesi üzerine her iki uçak üreticisi bünyesinde geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Federal Havacılık İdaresi FAA, uçak üreticisi Boeing ve Airbus şirketleri ve tedarikçi Spirit AeroSystems, üretimde kullanıldığı tespit edilen bu bileşenlerin güvenlik riski oluşturup oluşturmadığını araştırıyor.

New York Times'ın haberine göre soruşturma, malzemede görünüşe göre korozyondan kaynaklanan küçük deliklerin keşfedilmesinin ardından başlatıldı.

FAA ve Boeing konuyu araştırdıklarını doğruladı. Boeing, şüpheli parçaların sınırlı sayıda tedarikçiden geldiğini ve bugüne kadar yapılan testlerin doğru titanyum alaşımının kullanıldığını gösterdiğini duyurdu. Boeing’in açıklamasında "Müşterimize yapacağımız her uçak teslimatından önce uçaklarda etkilenen tüm parçaları kaldırıyoruz. Analizlerimiz, hizmetteki filonun güvenli bir şekilde uçmaya devam edebileceğini gösteriyor" denildi.

Parça tedarikçisi Spirit Aerosystems ise şüpheli titanyumun tedarik zincirine girmesine izin veren sahte belgeleri araştırdığını belirtti.

Spirit sözcüsü Joe Buccino, "Bu tespit edildiğinde tüm şüpheli parçalar karantinaya alındı ??ve Spirit üretiminden çıkarıldı. Sürekli uçuşa elverişliliği sağlamak amacıyla etkilenen malzemenin mekanik ve metalurjik özelliklerini doğrulamak için 1000'den fazla test tamamlandı" diye konuştu.

Sahte belgelerle dağıtılan titanyum kullanımı ile ilgili durumun farkında olduğunu vurgulayan Airbus’tan yapılan açıklamada "Aynı tedarik kaynağından gelen parçalar üzerinde çok sayıda test yapıldı. A220'nin uçuşa elverişliliğinde herhangi bir olumsuzluk sözkonusu değil” denildi.

New York Times haberinde şüpheli titanyumun kullanıldığı parçaların, Boeing 737 Max, 787 Dreamliner ve Airbus 220'de bulunduğu öne sürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule