MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SİYASETÇİLERE 'AYRICALIK' YAPTILAR
Dünyadan
19 Eylül 2023 Salı 09:37

SİYASETÇİLERE 'AYRICALIK' YAPTILAR

Londra'nın havalimanı işletmecilerinin, İngiltere başbakanlarına ve çok sayıda Muhafazakar Parti milletvekiline ayni yardımda bulunduğu ortaya çıktı

Londra'daki havalimanı işletmecilerinin, üç eski Başbakan da dahil olmak üzere çok sayıda Muhafazakar Parti Milletvekiline ayni yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

openDemocracy tarafından hazırlanan bir rapora göre, ülkenin son üç başbakanı, Heathrow Havalimanı, Gatwick Havalimanı ve City Havalimanı'ndan ayni hediyeler ve/veya hizmetler aldı. Raporda, eski Başbakanlar Boris Jonhson, Lizz Truss ve Theresa May'in, 2019'dan bu yana değeri 275 bin sterlinden fazla tutan ayni hediye kabul ettiği belirtildi.

Raporda, Boris Johnson'ın Londra Heathrow Havalimanı’nın VIP süitini 34 kez kullandığı, Theresa May'in ise en az 44 kez ziyaret ettiği kaydedildi.

Lizz Truss’ın ise kısa görev süresi boyunca hem Heathrow hem de Gatwick Havalimanı özel süitlerini en az 14 kez kullandığı ifade edildi.

Her üç havalimanı işletmecisi de, 2000'li yıllardan bu yana üçüncü bir pist inşa etmek, tesislerini ve/veya pistlerini genişletme isteklerini dile getiriyordu.

Kaynak: AeroTime.aero

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule