Türk ve Sırp sivil havacılık yetkilileri, 16 Haziran 2014 tarihinde İstanbul’da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkililerinin geliştirilmesi amacıyla mevcut hava ulaştırma anlaşmasını revize etti
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ ve Sırbistan Sivil Havacılık Genel Müdürü Milan ZIVANOVIC başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerle, İstanbul ve Belgrad arasında yapılan uçak seferlerinde frekans konusunda yeni düzenlemeye gidildi.
FREKANS SAYISI ARTTI
Buna göre, tayin edilen havayollarının eşit ve adilane sefer yapması yönündeki mevcut anlaşmadaki madde genişletilerek, havayollarının İstanbul Atatürk-Belgrad hattında 14 frekans ve İstanbul Sabiha Gökçen-Belgrad hattında 4 frekans sefer yapmasına karar verildi. Müzakere sonunda imzalanan Mutabakat Zaptı ile, daha önceden her tarife dönemi için belirlenen ve sıkıntı yaşanan frekans konusu sabitlenerek çözüme kavuşturuldu.