MENÜ
İstanbul 24/28
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SIFIR KARBON EMİSYONU TAAHHÜDÜ
Havacılık Haberleri
24 Mayıs 2021 Pazartesi 11:36

SIFIR KARBON EMİSYONU TAAHHÜDÜ

Singapur Hava Yolları grubu, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünde bulundu

Singapur Hava Yolları (SIA) Grubu bugün, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünü açıklayarak, operasyonları genelinde karbonsuzlaştırma ve çevresel sürdürülebilirlik için uzun süredir devam eden stratejisini güçlendirdi.

Grubun hava yolları, Singapur Hava Yolları, Scoot ve SIA Cargo, bu amaca ulaşmak için birden çok yöntem kullanacak. Bunlar arasında yeni nesil uçaklara yatırım yapmak, daha yüksek operasyonel verimlilik elde etmek, sürdürülebilir havacılık yakıtları gibi düşük karbon teknolojisini benimsemek ve yüksek kaliteli karbon dengelemeleri için kaynak sağlamak yer alıyor.

SIA Grubu, Covid-19 salgını sırasında da sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek için çok sayıda proje yürüttü; Singapur'daki tüm ofis binalarına güneş panellerinin kurulumunu tamamladı. Böylece elektrik tüketiminde yüzde18'e kadar tasarruf sağladı.

2020'de SIA, müşteriler için daha fazla yiyecek seçeneği sunan yeni bir bölgesel Economy Class yemek konseptini uygulamaya koydu. Sürdürülebilir kağıt ambalaj ve bambu çatal bıçak takımı içeren sofra takımları, kabindeki tek kullanımlık plastik miktarını azaltıyor. Ambalajın ağırlığı yüzde 50 azaltılarak yakıt tüketiminde tasarruf sağlandı. 

Singapur Hava Yolları CEO’su Goh Choon Phong şunları söyledi: “Covid-19 salgını sürecinde bile sürdürülebilirlik hedeflerimize odaklandık. Bunun hem müşterilerimiz hem de personelimiz için giderek daha önemli hale geldiğini biliyoruz. Bugün net sıfır emisyona ulaşma taahhüdümüzle, SIA Group’un bu konudaki lider konumunu güçlendiriyor ve çevre üzerindeki etkimizi ortadan kaldırmanın yollarını bulma konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyoruz.

Bugün, bir hava yolunun karbon emisyonlarını önemli ölçüde düşürmesinin en etkili ve doğrudan yolu, genç bir uçak filosu işletmektir. SIA Grup filosunun ortalama altı yaşın altında olması, onu dünyanın en genç filolarından biri yapmaktadır. Geçen yıl 45 eski uçağı emekliye ayırdık. Bunları kademeli olarak yüzde 30'a kadar daha fazla yakıt verimli yeni nesil uçaklarla değiştireceğiz ve önümüzdeki yıllarda emisyonlarımızı önemli ölçüde düşüreceğiz. Ancak hedeflerimize kendi başımıza ulaşamayız. Hem Singapur'da hem de dünya çapında hükümetler, hava yolu endüstrisi ve uçak üreticileri, teknoloji sağlayıcıları ve yakıt tedarikçileri gibi ortaklarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Sınırları zorlamak için birlikte çalışmalı ve bu yolculukta hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı olacak yenilikçi çözümler bulmalıyız."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Airkule