MENÜ
İstanbul 16/22
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SHGM'NİN PROJESİ KABUL EDİLDİ
Havacılık Haberleri
21 Mayıs 2009 Perşembe 12:26

SHGM'NİN PROJESİ KABUL EDİLDİ

SHGM’nin AB sürecinde SEI Mali Kaynağı çerçevesindeki projesi kabul edildi…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün “AB Havacılık Politikaları ve Dış İlişkileri Alanında Kapasitesinin Artırılması Projesi” adıyla 2 ay sürecek, 120.000 Avro bütçeli projesi kabul edildi.

 

Konuyla ilgili SHGM’den şu açıklama yapıldı: 

Bilindiği üzere, Kurumların proje hazırlama ve müktesebat uyum çalışmalarına yönelik kısa dönemli teknik destek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, "AB Entegrasyon Sürecinin Desteklenmesi Faaliyetleri" (Support Activities to Strengthen the European Integration Process - SEI) isimli finansman projesi, 2002 yılından bu yana yıllık AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programlarına dahil ediliyor ve SEI Kaynağı öncelikle müktesebat uyum ve uygulama yükümlülüğü olan kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları için kullanılıyor.

 

5431 Sayılı Kanun ile yeniden yapılanma sürecine giren ve mali özerkliğe kavuşarak yeni personel alımları ile idari yapısını güçlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, kabul edilen bu proje ile AB’ye uyum çabalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Bununla birlikte ayrıca SHGM’nin, AB Havacılık Politikaları konusundaki bilgilerinin artırılarak, özellikle Yatay Havacılık Anlaşması ve Tek Avrupa Hava Sahası gibi zorlu müzakere başlıklarına hazırlanması da projenin amaçları arasında yer alıyor.

 

Proje kapsamında, AB Havacılık Politikası ve alt bileşenleri bazında eğitimler düzenlenmesi planlanarak,  genel olarak AB sivil havacılık politikası, AB havacılık emniyeti politikası ve EASA, Tek Avrupa Hava Sahası Girişimi, sivil havacılık sektörü ve çevrenin korunması, AB dış havacılık politikası gibi başlıklarda teorik eğitimlerin düzenlenmesi öngörülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 AB ve Elazığ havaalanı
 21 Mayıs 2009 Perşembe 21:51
Devlet Bakanı Cevdet Yılmazın içinde bulunduğu Anadolu jet'e ait yolcu uçağı Elazığ hava alanındaki TOZ BULUTU nedeniyle buraya inemedi ve Malatya'ya indi. Bu bahsi geçen AB projesi sonunda TOZLU meydanlarımız da AB standardına kavuşur da bizde mutlu oluruz, Malatyadan Elazığa fuzuli kara yolu yolculuğu da yapmamış oluruz. Haberin detayı bu adreste; http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11698383.asp?gid=229
 heyecanlı
 21 Mayıs 2009 Perşembe 21:27
başlığı görünce heyecanlandırdınız beni bende EASA ya girdik sandım. Benim bildiğim gerek ECAC (AB sivil havacılık politikası ve havacılık emniyeti bu kurum içerisinde) ve gerekse Eurocontrol (tek avrupa sahası da bu kurum içerisinde) gibi SHGm personelinin zaten yıllarca avrupa birliği üyesi ülkelere gittiği onlarca görev ve çalışmaları var, bunların sonucu nedir? yani neler getirmiştir? yani bunlar AB çalışması değil midir? değilse nedir? AB müktesebat uyum çalışması bu shgm bütçesine göre çok çok küçük sayılacak yardımla oluyorsa peki 2002 yılından beri var olan bu programa neden bu kadar geç katılındı? diye soruyorum
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule