MENÜ
İstanbul 10/12
Airkule
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SGB'Lİ KADINLARDAN THY'YE TEPKİ
Havacılık Haberleri
7 Haziran 2012 Perşembe 09:38

SGB'Lİ KADINLARDAN THY'YE TEPKİ

Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu, THY yönetimince işten atmakla tehdit edilen, çalışanların çoğunluğunun kadın olduğunu açıkladı, kadın örgütlerini THY'yi boykota davet etti

Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu yayınladığı bir açıklama ile Hava-İş Sendikası ile THY yönetimi arasında 23. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken alelacele yapılan yasa değişikliği ile havacılık iş koluna getirilen grev yasağına tepki gösterdi.

 

Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu, yayınladığı açıklama ile hem grev yasağını hem de THY yönetiminin kadınlara yönelik ayrımcılığını protesto etti. Yapılan açıklamada getirilen grev yasağının toplusözleşme ve sendikal örgütlenme hakkına saldırı olduğu belirtilerek daha iyi çalışma ve yaşam koşulları için mücadele veren ve işten çıkarılma tehdidi altında olan Havayolu emekçilerinin çoğunluğunun kadın olduğu dile getirildi. Açıklamada "Şu anda 305 hava yolu emekçisi işten çıkarılma tehdidi altında. Bunların yüzde 80'i kadın. Bu durum hükümetin "kadın istihdamını artıracağız, şu şu tedbirleri aldık" söyleminin altının ne kadar boş olduğunu gösteriyor" diye belirtildi.

 

İSTİHDAMDA EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Direnen hava yolu emekçilerini işten çıkarmakla tehdit eden Hükümet ve THY yönetiminin yalnızca sendikal hakları çiğnemediğini ifade eden Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu, aynı zamanda kadınlara yönelik ayrımcılık suçu işlendiğini de dile getirdi, işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kalan Havayolu çalışanlarının çoğunun kadın olmasının, Türkiye'nin de imzaladığı "Kadınlara Karşı Her türlü Ayrımcılığın önlenmesi Uluslararası Sözleşmesinin, 11. maddesinde tanımlanan "istihdamda eşitlik" ilkesine ayları olduğu vurgulandı. Havayolu çalışanları üzerindeki baskılar ortadan kalkana kadar THY'yi boykot edeceğini duyuran Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu tüm kadın kuruluşlarına destek çağrısı yaptı.

 

Birgün

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 şaka gibi...
 7 Haziran 2012 Perşembe 10:42
Sendikal Güçbirliği Hareketi sözcüsü kadınların erkek egemen ve kendi çalışanlarına mobbingg, cinsel taciz yapan, bununla da yetinmeyerek işten atabilen 'erkek' sendikacılar hakkındaki düşüncelerini de bir öğrenebilme hakkımız varmı?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Airkule